O17-1: Tom houdt zijn koppie erbij!

Datum: 30 september 2017
Wedstrijd: De Meern-Hercules
Uitslag: 6-8
Zelf hebben wij een korfballende dochter en ook coach Kevin is niet onvertrouwd met de korfbal wereld, maar toch wisten hij en ik niet wat we zagen op Sportpark de Meern. Was de Hercules verdediging verleden jaar nog van graniet inmiddels vertoont zij grote overeenkomsten met een vergiet. Na twee competitiewedstrijden heeft ze er 8 tegen gekregen. Dat was vorig jaar pas na zo’n 10 wedstrijden het geval.
 
Excuus was misschien wel dat rots in de branding Björn met liesklachten op de bank bleef en dat veld en bal spek glad bleken, maar dat mag op dit niveau toch geen probleem zijn. Nu verdedig je en val je aan met met de hele ploeg dus het lag niet louter aan de verdediging, want het middenveld liet te veel lange ballen toe en ja de aanval was wel levensgevaarlijk maar had na 15 minuten wel de 0-5 op het bord moeten hebben daar waar het maar bij 0-2 bleef (fraai doelpunt Lars na aangeven Tim en Mats). Daarna leidde een hoge slimme vrij trap van de Meern tot de 1-2 en onhandig rondspelen tot de 2-2 en voor rust nog tot 3-2 voor de Meern na een fraaie 1-2 door het centrum .
 
Gelukkig was net voor rust Tom Politiek (Tom P voor ingewijden) die als geen ander begreep dat de luchtmacht aan het werk moest 3-3. Vlak na rust weer een hoge bal van de Meern en de 4-3, waarna Tim de 4-4 maakte. Daarna was het weer tijd voor de Tom P show die weer tweemaal loeihard raak kopte 4-5 en 4-6. Vervolgens weer een bal door de lucht van de Meern 5-6. Daarna zorgde Tim voor de bevrijdende 5-7 althans dat dachten we toen, maar een opgepakte terugspeelbal leidde weer tot een vrije bal en ja hoor de 6-7.Gelukkig was daar in de slotminuut nog Justus die de eindstand op 6-8 bepaalde en alle denkers over voetbal aan het werk zet, want hoe is dit mogelijk?
 
Maar we kunnen ons ook koesteren aan de uitslag en zeggen dat het publiek de grote winnaar was. Ik mocht het niet opschrijven van Casper maar voor de fans van Tom P er loopt bij de Meern een geweldige cameraman rond en ook nu zullen de beelden van deze knotsgekke wedstrijd wel te bekijken zijn. Volgende week tegen DOVO weer een gewone 3-0!?!
Ton van Rietbergen