Mail naar redactie Afgelastingen Programma

Aanleg en renovatie kunstgrasvelden

12.07.2019

Aanleg en renovatie kunstgrasvelden

Eindelijk! De aannemer is gestart met de aanleg van een nieuw kunstgrasveld op het huidige veld 2, en de renovatie van veld 3. Het betekent wel dat we de komende maanden overlast zullen ondervinden van de bouwactiviteiten, en dat veld 2 en 3 vanaf heden tot medio september (start van de competitie) niet gebruikt kunnen worden. Het kan dus zijn dat we bij de start van de bekercompetitie vaker uit moet spelen. En het betekent dat we het seizoen starten met een geïmproviseerd trainingsschema, waar iedereen een beetje zal moeten inschikken.

De nieuwe velden worden aan elkaar gelegd en in het midden komt een cricketpitch; vanaf volgend seizoen gaan de cricketers (ook) op kunstgras cricketen (naast gewoon op veld 4/5). In het voetbalseizoen komt er een demontabel hekwerk tussen beide velden. Tussen het hoofdveld en veld 2 komt een tegelpad, zodat de toeschouwers geen rubberlaarzen meer aan hoeven. Ook het hoofdveld van Sporting wordt kunstgras, en aan de kant van Sporting wordt nog een nieuw pupillenveld aangelegd, waarvan we de extra capaciteit met Sporting delen. Zie ook bijgaande tekening. Vanuit Hercules wordt de aanleg begeleid door Kuno Buyze namens de beheerstichting van ons sportcomplex.

Al met al betekent dit voor Hercules de uitbreiding van trainingscapaciteit waar we al jaren naar smachten. Met bijna 1.500 leden op 2,5 veld trainen, waarbij alle jeugdteams tweemaal kunnen trainen, is eigenlijk ondoenlijk. Vanaf eind september kunnen we ieder team voldoende trainingsruimte bieden, hoeven er geen teams meer bij Voorwaarts te trainen en hebben we ook weer wat ruimte voor nieuwe initiatieven zoals 7-7 en Kicks, op momenten dat mensen ook willen.

De werkzaamheden gaan dezer dagen van start. Als het goed is, is het bij de start van de voetbalcompetities (21/22 september) klaar. En er is in juni, juli en augustus minder ruimte voor oefenwedstrijden. Maar daarna kunnen we genieten van de vele voordelen van de vernieuwingen!

Zaalcapaciteit

Daarnaast zijn wij nog met de gemeente in gesprek over extra zaalcapaciteit. Die is belangrijk om de leden van de badmintonafdeling en goalball een eigen speel- en trainingsplek op ons eigen complex en bij ons paviljoen te kunnen bieden. Alleen dan kunnen wij een dynamisch en breed sportaanbod blijven bieden voor jong en oud, belangrijk in zo’n groeiende wijk.

 Terug naar overzicht