Mail naar redactie Afgelastingen Programma

Youness Mokhtar traint JO16-2 en JO16-3

22.02.2018

Weken hadden ze er naar uitgekeken, maar daar stond hij dan toch, de gevreesde vleugelspits van PEC Zwolle. Verscholen onder een dikke muts gaf hij kordate aanwijzingen. En ja, het werkte want de vonken spatten er vanaf. Of zoals hun eigenlijke trainer Jan Schipper opmerkte ‘vreemde ogen dwingen’.

 Kijkend naar zijn beleving , opmerkingen en afwisselende oefenstof zie ik later ook een grote toekomst voor Mokhtar als trainer. Begeleid door opmerkingen als ‘Jullie doen maar wat’ en ‘ik wil die omloop zien’ groeiden Mirac, Adam, Beau en Radjiv naar grote hoogte. Aan het eind van de training had Mokhtar nog een duidelijke boodschap nadat hij startte met "Ik ben misschien wat hard geweest, maar als je de top wilt halen wordt het alleen maar harder”.

"En wie de top wil halen gaat niet zo maar naar een training maar moet altijd de intentie hebben om beter te worden. Anders kun je net zo goed thuis blijven. En ja, hoe hoger je komt, hoe meer je moet praten want het gaat allemaal steeds sneller en voetbal is een teamsport dus je moet het samen doen", waarna een ieder tevreden naar huis ging. En ik was al een fan van hem maar na deze training kan hij helemaal niet meer kapot.

Ton van Rietbergen

 

 

 


Terug naar overzicht