Mail naar redactie Afgelastingen Programma

Hercules doet wat het moet doen en verslaat Jong ADO Den Haag

28.10.2019

Hercules boekte zondag na twee maanden weer eens een overwinning. Het goede spel tegen Jong ADO Den Haag werd beloond met een 2-1 zege.

Door de winst staat Hercules weer boven de streep, maar belangrijker nog: er werd voor het eerst sinds weken weer eens goed voetbal gespeeld. Toch was het voor de toeschouwers van Hercules nog even billen knijpen op het eind doordat de marge maar één doelpunt bleef. De Haagse beloften konden daardoor blijven hopen op een resultaat wat eigenlijk niet meer nodig was geweest als Hercules de drie dotten van kansen in de tweede helft had verzilverd.
Jeffrey Vlug, Floris Burgers en Wouter Kenenans stonden oog in oog met de Haagse doelman, maar drie keer werd er niet gescoord. Hercules begon de wedstrijd tegen Jong ADO Den Haag goed en dat had veel te maken met de bezetting op het middenveld waar Jeffrey Vlug na weken blessureleed weer zijn opwachting maakte. Dat was te zien want de rust en slimheid die we de afgelopen maanden misten waren nu weer aanwezig. Ook de basisplaats van Floris Burgers zorgde voor meer controle en felheid op het middenveld, waarbij Nathan Bijl weer ouderwets aan het stofzuigen was. Halverwege de eerste helft kwam Hercules door een doelpunt van Tijjani Noslin op 1-0. Hij promoveerde een kopbal van Floris Burgers tot doelpunt. Jong ADO Den Haag verstopte zich niet en kwam ook een paar keer dicht bij de goal van keeper Thijs de Leede. Dat leidde in de 36ste minuut tot de gelijkmaker. Een overtreding op de rand van de zestien meter werd door Niels van Wetten om de muur heen gekruld. Hercules kon weer op jacht en vond het doel alweer drie minuten later. Een prachtige steekpass in de diepte van Ralph Hovestad op Tijjani Noslin belandde bij de sterk spelende Tyrone Fonville die de bal weergaloos in de kruising werkte. Met deze 2-1 stand gingen de ploegen rusten. In de tweede helft nam Hercules het initiatief maar doordat een derde doelpunt uitbleef, sloop de onzekerheid in de ploeg. Hercules werd meer naar achteren gedreven en moest vrezen voor een Haags doelpunt. In de uitvallen kreeg Hercules zoals eerder genoemd een drietal honderd procent kansen, maar het bleef 2-1. Mede ook door sterk optreden van doelman Thijs de Leede en de prima invalbeurt van Lynden Leidsman kon Hercules de eerste overwinning sinds twee maanden vieren. Het vertoonde spel stemt tot optimisme. Als Hercules wat zuiniger met de kansen omgaat in de komende weken, dan moet de weg naar boven worden gevonden. 


Terug naar overzicht