Mail naar redactie Afgelastingen Programma

Hercules opent competitie met verdiende zege op ADO 20

26.08.2019

Hercules start met zege op ADO’20

 

Hercules heeft zich prima gerevancheerd van het bekerdebacle van vorige week tegen Achilles Veen. Op het snikhete en verouderde kunstgrasveld van ADO’20 was Hercules vanaf het begin de beter voetballende partij. Gaandeweg de wedstrijd werd duidelijk dat het altijd degelijke ADO’20 nog zoekende is en was het gemis aan doelpuntenmakers (Jesper de Vré en Raymond de Waard , goed voor ca. 30 goals per seizoen zijn naar Quick Boys vertrokken) merkbaar.

Hercules startte fel en had na nog geen minuut spelen al een goede mogelijkheid. Het was Jeffrey Vlug die met een prima pass de goed lopende Tijani Noslin vrij voor ADO’20 keeper, Mats v/d Wijst zette die dwong Noslin naar de buitenkant en blokte de ingeschoten bal tot corner. Na ca. 8 minuten was het dan toch raak. Over rechts kwam Omar el Ghazaouani goed door en zijn voorzet werd door Tyrone Fonville in de 0-1 voorsprong omgezet.

Hercules controleerde de wedstrijd maar kon niet voorkomen dat met name over de rechterkant - de samenwerking tussen Dave Hensbergen en Steff van Rooijen verliep in de eerste helft niet geheel vlekkeloos- ADO’20 tot enkele aanvallen kon komen. In die fase leverde dat de thuisploeg een viertal corners achter elkaar op echter de Hercules defensie acteerde solide. Na de eerste drinkpauze leidde een combinatie ertoe dat Tijani Noslin doorbrak in het strafschopgebied. ADO’20 verdediger, Donny Rijnink liep Noslin in de rug echter scheidsrechter Henshuijs wuifde de vermeende strafschop weg met de verklaring dat het een schouder tegen schouder duel was.

In de tweede helft eenzelfde wedstrijdbeeld met een bovenliggend Hercules dat direct weer de nodige aanvallen op zet. ADO’20 probeert het spel te verleggen door veel de lange bal te hanteren echter zonder succes. In de 68-ste minuut is een voortreffelijke combinatie over de as van het veld tussen Vlug, van Rooijen en Fonville de aanleiding voor de uitstekende 2e goal door Noslin, 0—2.

Kort na de verdubbeling van de score maakt Ralph Hovestad een overtreding en wordt tot ieders verbazing door de grillig leidende scheidsrechter, Henshuijs met direct rood van het veld gestuurd, een zeer zware sanctie ten opzichte van de begane overtreding. Trainer, Jochem Twisker grijpt in en brengt verdediger Conner Blote voor middenvelder Jeffrey Vlug. Hercules moet achteruit maar blijft de controle op de wedstrijd houden. ADO’20 komt tot enkele corners en aanvallen maar nooit tot echt goed uitgespeelde grote kansen. Het is Hercules dat kort voor tijd met 10 man ook nog de 0-3 weet te produceren. Tijani Noslin schiet uit een moeilijke hoek raak.

Hercules kent dus een goede start en tankt vertrouwen. Volgende week wacht de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen het gepromoveerde Groene Ster uit Heerlen die in de ouverture een mooie zege op titelkandidaat OFC wisten te behalen. Het duel op Sportpark Voordorp begint zondag om 14.00 uur.Terug naar overzicht