Mail naar redactie Afgelastingen Programma

Hercules lijdt geflatteerde nederlaag in aantrekkelijk duel

25.11.2018

Na drie ongeslagen wedstrijden liep Hercules zondag tegen een nederlaag aan. Tegen ADO'20 werd het 2-4.

 

De nederlaag tegen ADO'20 was niet nodig en kwam tot stand door een aantal persoonlijke fouten in de defensie. Hercules speelde zeker niet slecht tegen de nummer vier van de derde divisie. Net als in de voorgaande drie wedstrijden, had Hercules in het begin van de wedstrijd het beste van het spel, maar geschutter in de verdediging in de twaalfde minuut zorgde voor een 0-1 achterstand. Een pass van de Heemskerkse ploeg werd niet goed weggewerkt door Jeffrey Vlug. ADO'20 kon daardoor de bal nog een keer voor het doel pompen. Spits Jesper de Vree kopte de bal op het doel. De bal leek houdbaar, maar Fons Mulder liet hem door zijn handen glippen, waardoor Hercules tegen een onverdiende achterstand aankeek. 

Hercules ging meteen op jacht naar de gelijkmaker en was daar drie minuten na de goal van ADO heel dichtbij. Jeffrey Vlug sneed een vrije trap haarzuiver aan op het hoofd van Tyrone Fonville. Hij kopte de bal onderkant lat. De rebound was helaas ook niet besteed aan de inlopende Wouter Kenemans, die een prima wedstrijd speelde. 

Vijf minuten later was het wel raak. Een corner van Derk van Duuren werd door de eerder genoemde Kenemans haarzuiver ingekopt. Het stond weer 1-1 en Hercules ging op jacht naar meer. Hoewel Hercules in de eerste helft dominant was, leverde dat geen echte grote kansen op. Beide ploegen zochten met een 1-1 stand de kleedkamers op.

In de tweede helft zagen we ADO'20 in het begin meer op de helft van Hercules voetballen, maar na een kwartier kreeg de thuisploeg toch weer meer greep op de wedstrijd. Het leek erop dat beide ploegen genoegen gingen nemen met een puntendeling, maar na een niet zo slimme overtreding van Kees van Buuren kreeg ADO'20 twintig minuten voor tijd nog een vrij trap even buiten het strafschopgebied. Saed Mazrekun krulde de bal fraai over de muur. Fons Mulder kon alleen maar naar de bal kijken; 1-2. 

Het antwoord kwam binnen zes minuten van Tyrone Fonville, die even daarvoor alleen voor de keeper miste. Nu was Fonville echter wel trefzeker. Hij kopte de voorzet onhoudbaar voor de ADO-doelman in de hoek. Het stond weer 2-2 en coach Jochem Twisker liet meteen een paar aanvallers warm lopen om toch nog een driepunter uit het vuur te slepen. Lang kon Hercules echter niet genieten van de gelijke stand, want een minuut na het doelpunt van Fonville stond het alweer 2-3. Van Buuren verloor een kopduel en de bal belandde voor de voeten van Mejaj Allahdad. Hij draaide de bal fraai binnenkant paal binnen. Hercules moest voor de derde keer een achterstand wegwerken. In de laatste minuten lukte het Hercules niet meer om gevaarlijk te worden. De ploeg hanteerde de lange bal, maar daar raakte de boomlange defensie van ADO 20 niet van onder de indruk. Een slippertje van Fons Mulder in de extra tijd leidde zelfs tot de 2-4. Een geflatteerde nederlaag. Zonde, maar het spel biedt perspectief voor het vervolg van de competitie. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen EVV in het Limburgse Echt op het programma.  

 

 
Terug naar overzicht