Mail naar redactie Afgelastingen Programma

Hercules en HBS in evenwicht

05.02.2018

Hercules en HBS speelden zondag gelijk op een guur sportpark Voordorp. In een zeer matige wedstrijd bleef het 0-0.
Trainer Eric Speelziek beklaagde zich na afloop in de plaatselijke media over de slechte staat van het veld waarop behoorlijk voetbal onmogelijk was. Ten dele had Speelziek hier gelijk in. Ons hoofdveld is momenteel hobbelig. Hetzelfde euvel is de laatste weken te zien bij topamateurclubs zoals: Lisse, VVSB, TEC en AFC. Clubs die net als Hercules trouw zijn gebleven aan natuurgras. 
Voor Hercules zou het te makkelijk zijn om het slechte spel af te wenden op de staat van het veld. Want ook op prima velden speelt Hercules de laatste maanden niet best. Dat heeft vooral te maken met de ziekenboeg die maar niet leeg wil stromen, waardoor Speelziek moet blijven schipperen met de opstelling. Maar ook met de vorm van een aantal spelers. Pareltjes zoals Belarbi en Oehlers, die aan het begin van het seizoen schitterden, zijn al weken, zo niet maanden, zoekende naar hun oude vorm.   
Dat was zondag niet anders tegen HBS. Bepaald geen hoogvlieger in de derde divisie. Een club die strijdt tegen degradatie en 5 punten minder had dan Hercules. HBS trad bovendien aan zonder een paar cruciale spelers. Zo ontbrak, gelukkig voor Hercules, onder meer oud-international Ruben Schaken door ziekte. 
Hercules maakte nauwelijks gebruik van de absenties bij de Haagse tegenstander. Het begon nog wel redelijk aan de wedstrijd en zette HBS de eerste minuten onder druk, maar het aanvalsspel was te onverzorgd om voor serieus gevaar te zorgen. HBS hanteerde veelal de lange bal. Die speelwijze leverde ook geen dreiging op voor het Hercules doel, zodat de toeschouwers die de koude weersomstandigheden hadden getrotseerd, een matig schouwspel kregen voorgeschoteld.
In de tweed helft probeerde Speelziek met een paar omzettingen het tij te keren. Mijland en Plet kwamen in de ploeg. Een paar keer kwamen zij dreigend in de zestien meter, maar tot grote kansen leidde dat niet. Jeffrey Vlug draaide zich nog een keer mooi vrij, maar zijn inzet werd gestopt door de Haagse doelman. 
Daar bleef het zo ongeveer wel bij. De wedstrijd had in de slotfase ook zomaar nog in Haags voordeel kunnen uitpakken, maar het bleef bij een doelpuntloos gelijkspel en dat was een terechte uitslag.
Door deze puntendeling blijft de voorsprong van Hercules op HBS 5 punten. Gunstig voor Hercules is bovendien dat vrijwel alle ploegen die lager staan, verloren. Het verschil met de clubs onder de streep bedraagt 6 punten. 
Komend weekend is Hercules vrij, de week erop spelen we thuis tegen Jong De Graafschap.
Komende donderdag speelt Hercules een oefenduel bij GVVV in Veenendaal, aanvang 20.00 uur


Terug naar overzicht