Mail naar redactie Afgelastingen Programma

Hercules verslaat OFC en ontvangt woensdag Spakenburg in nacompetitie

15.05.2017

Na een ruime overwinning op OFC (4-0) wacht nu het tweeluik tegen Spakenburg als toetje van het seizoen. De derde periode is binnen, de nacompetitie voor promotie naar de tweede divisie is de volgende uitdaging. Woensdagavond is de eerste ontmoeting op Sportpark Voordorp. Op zaterdag is het uitduel in Spakenburg. Hercules begint vol vertrouwen aan de tweestrijd.

Hercules kan zich opmaken voor een Spakenburgse supportersinvasie. De wedstrijden voor de playoffs zijn voor de Blauwen uit het vissersdorp van levensbelang. Degradatie naar de derde divisie zou voor de rijkste amateurclub van Nederland een drama zijn. Uitgerekend nu de grote rivaal IJsselsmeervogels zaterdag kampioen werd en promoveert naar de tweede divisie.

Als je een vergelijking maakt tussen Spakenburg en Hercules dan kom je feitelijk uit op de reus en kleinduimpje. Het totale spelersbudget van Hercules is waarschijnlijk niet toereikend om de spits van Spakenburg te betalen. In alles is Spakenburg vele malen groter: het hoofdveld van de blauwen kan als het moet 8000 toeschouwers herbergen. De club heeft een businessclub waar menig jupiler club jaloers op is. Sponsoren staan in de rij om er bij te mogen horen en de club speelt al tientallen jaren op het hoogste amateurniveau. Ook de minder leuke kanten van voetballen op hoog niveau kent de Spakenburgse club. De club heeft nog wel eens problemen met haar supporters en speelt zelfs heuse risicowedstrijden. Daarom is een groepje Herculanen al een paar dagen actief om deze wedstrijd waar naar verwachting minstens 2000 toeschouwers op afkomen, in goede banen te leiden.

Heeft Hercules een kans tegen het veel grote Spakenburg? Zeker wel. Hercules is al tien wedstrijden ongeslagen en liet tegen OFC weer eens zien, dat ook mindere wedstrijden zonder al te veel moeite in het voordeel te kunnen beslissen. De ploeg staat en blaakt van het vertrouwen. Daarbij is de druk voor Spakenburg vele malen groter dan voor Hercules. Spakenburg moet winnen en kijkt waarschijnlijk stiekem al vooruit naar de volgende ronde waar de winnaar van Westlandia en Rijnsburgse Boys wacht.

Hercules kan sowieso al terugkijken op een goed seizoen en geniet van de nacompetitie. Maar geheel vrijblijvend is het toetje allerminst voor Hercules. Na afloop van de wedstrijd tegen OFC lieten de spelers er geen twijfel over bestaan: we gaan ons stinkende best doen om de finale te halen.
 


Terug naar overzicht