Mail naar redactie Afgelastingen Programma

Hercules sluit kalenderjaar winnend af

19.12.2016

Hercules heeft de eerste seizoenhelft afgesloten met een 3-2 overwinning bij Jong De Graafschap. In het Achterhoekse dorpje Varsselder beleefde Hercules bepaald geen eenvoudige middag, maar uiteindelijk verlieten spelers en toeschouwers van Hercules met een tevreden gevoel het schilderachtige sportparkje om de reis via Duitsland naar Utrecht weer aan te vangen.

Hercules moest in Varsselder met een gewijzigde formatie aantreden tegen Jong De Graafschap. In de defensie ontbraken Rob Rietveld, Mart Stokkers en Roberr Guerain. Daardoor moest coach Eric Speelziek puzzelen met de beschikbare spelers. Hij zette Kevin Ligtermoet en Koen Oost centraal in de verdediging en Wadii Ouirzane nam de rechtsback positie over van Kevin. Eric Speelziek toonde zich na afloop voor de microfoon van Radio M zeer content met die wisseling. Verdedigend pakte de omzetting inderdaad goed uit, maar opbouwend was het geen verbetering. Daar waar Kevin Ligtermoet doorgaans een keer of vier per duel de achterlijn haalt met zijn rushes, daar bleef de rechterflank vrijwel de gehele wedstrijd onbenut. Het spel van Hercules oogde daarom in de eerste helft voorspelbaar en bracht Jong De Graafschap niet aan het wankelen. Het rondspelen duurde meestal net iets te lang en aanvallen strandden omdat de laatste pass niet zuiver was.

Jong De Graafschap koos voor de eenvoudige variant van voetbal. Met lange hoge ballen werd de gevaarlijke spits Anthony van den Hurk gezocht en hij was het dan ook die 10 minuten voor de pauze de 1-0 aantekende. Niet eens onverdiend. Het antwoord kwam gelukkig al snel. Een prachtige steekpass van Jeffrey Vlug werd door Tyrone Fonville netjes afgewerkt: 1-1.

Na rust maakte Hercules het zich nog lange tijd lastig door ver naar achteren te blijven voetballen. Daardoor ontstonden wat kleine kansen voor de thuisploeg, maar Fons Mulder hield zijn doel schoon. Na de wissel van Fonville voor Plet onstond er meer dreiging voorin. Er werd nu wel de diepte gezocht. Een goede corner van ThomasReynaers werd 10 minuten voor tijd prima binnen gekopt door Zakaria Issarti: 1-2. Daarna werd Gilbrano Plet in de diepte weggestuurd. Hij liep zijn tegenstander er volledig uit en rondde beheerst af: 1-3.

De wedstrijd was gespeel, al sloeg Jong De Graafschap in de extra tijd nog een keer toe met een fantastisch schot, dat in de kruising belandde. Het bleef 2-3 en Hercules sloot daarmee een goede eerste helft van het seizoen af. Plek 6 is prima en gezien het vertoonde spel zit er nog wel meer in.

De ploeg van Eric Speelziek gaat eerst op trip naar Bolton waar een wedstrijd tegen Jong Bolton Wanderers en een bezoek aan Everton-Southampton op het programma staat. Op 15 januari wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Westlandia.Terug naar overzicht