In memoriam Hans Ceton

26.06.2018

In memoriam Hans Ceton
 
 
 
23-10-1946 - 24-6-2018

 

Hans en ik zijn geboren en getogen in Tuindorp. Daar voetbalden we op straat en op het schoolplein van de Voort van Zijpschool. Op 11 jarige leeftijd zijn wij na te zijn geballoteerd lid geworden van Hercules. Wij voetbalden samen in de welpen, de aspiranten en de junioren.

Een prachtige periode mochten wij beleven.

Over deze periode heeft Abbes van Vliet in het jubileumboek 1882 USV Hercules 2007 doen optekenen: ”Een sportief hoogtepunt was toen de A-junioren in 1963 Interregionaal gingen spelen. Voor Hercules was dat heel bijzonder. Je speelde ineens tegen de A1 van AFC en AJAX. Een hartstikke leuk team met Joop Post als leider en met spelers als Frans van Unnik, John van Rossum, Hans Ceton, Hans Kosterman en Jon Bolte. En wat het nu extra leuk maakt is dat je al die jongens nog steeds bij Hercules tegenkomt:echte clubjongens! Onderlinge contacten zijn zo waardevol. Nu zie je die kameraadschap nog terug.”

Helaas zijn Frans van Unnik, Hans Kosterman en nu Hans ons ontvallen.

Hans maakte zijn debuut in Hercules Zondag 1 in 1966.Tot en met 1981 heeft hij daarin 257 wedstrijden gespeeld. Vanaf 1964 tot en met 1976 speelde Hans in cricket 1, dat succes op succes behaalde en het zelfs tot de hoofdklasse bracht. De gewonnen wedstrijd voor het kampioenschap in de eerste klas met de promotie naar de hoofdklasse was de laatste wedstrijd van een Hercules team op Maarschalkerweerd. Hoe gedenkwaardig voor de vele Herculanen toen aanwezig. Hans als wicketkeeper was zo betrouwbaar dat hij jaarlijks kon bogen op zo 20 vangen per jaar. Hij heeft met name als het erop aankwam wedstrijden voor ons gewonnen.

Niet onbesproken kan blijven dat Hans zijn inbreng heeft gehad in de clubavondcommissie, de jeugdcommissie en de activiteitencommissie.

Hans was voor velen een oprechte kameraad.

Het bericht van zijn overlijden heeft zijn sportvrienden met wie hij zo lang is opgetrokken uit het veld doen slaan. De berichtgevingen van de spelers van ons cricketteam aan mijn adres als nog altijd hun aanvoerder en van anderen kenmerken Hans op een wijze die aan weinigen is gegeven.

Hercules is verdrietig.

Jon Bolte.

 
 Terug naar overzicht