In memoriam John Verbeek

25.08.2016

 
In memoriam John Verbeek
 
 
 
 

 

Op 11 augustus 2016 is John Verbeek overleden op de leeftijd van 74 jaar. John was ongeveer 64 jaar lid van Hercules en heeft tientallen jaren gevoetbald zowel op het veld als in de zaal en heeft nadat hij was gestopt was met voetbal ook nog een aantal jaren getennist.

In de periode 1970-1977 was hij lid van de zaterdagcommissie.

Hoewel hij enkele seizoenen in het eerste zaterdagelftal heeft gespeeld stond prestatie bij John niet voorop, maar het ging hem meer om de gezelligheid, die hij in de lagere elftallen volop heeft gevonden. Levensgenieter John, genoot zeer van de derde helften bij het veld- en zaalvoetbal en sloeg die dan ook zelden over.

Veel van zijn vroegere teamgenoten zullen bijzonder goede herinneringen bewaren aan de barbeques bij hem thuis in ´t Goy, aan een door hem geregelde vriendschappelijke wedstrijd in zijn woonplaats, en aan een door hem georganiseerd voetbalweekend in Grand Bru in de Belgische Ardennen, waar heden ten dage nog vaak over wordt gesproken.

Mede tengevolge van een ernstige ziekte zagen we John de laatste jaren nog maar zelden bij Hercules, maar hij volgde het wel en wee van zijn vereniging nog steeds en was op 22 april jongstleden nog aanwezig bij de reünie van Hercules Forever.

Na de crematie hebben familie, vrienden en bekenden, waaronder een behoorlijk aantal Herculanen, overeenkomstig de wens van John, het leven onder het genot van een goed glas gevierd in een café.

John zal het van boven met zijn eeuwige glimlach hebben aangezien.

Rust zacht, John.  

 

                                                           Ferdinand Heck

 


Terug naar overzicht