Sterk spelend Hercules door naar volgende ronde in TOTO KNVB Beker

Voetbal

Hercules heeft na de verlenging in de 1e ronde van de TOTO KNVB Bekerwedstrijd tegen svv Scheveningen de penalty reeks gewonnen en daardoor voor het eerst in de clubhistorie de 2e ronde van het Bekertoernooi bereikt. Hercules dat vooral in de 1e helft voortreffelijk speelde en svv Scheveningen op alle fronten de baas was had met rust – zonder te overdrijven -al met 0-3 moeten voor staan. Zeker 5 opgelegde scoringskansen en een door de nogal eenzijdig fluitende arbiter, Kevin Puts niet gegeven penalty na een overduidelijke overtreding op Max van Hees leverden uiteindelijk geen goals op.

In de tweede helft probeerde svv Scheveningen het tij te keren en kreeg het hiertoe wel geteld één kans die door Hercules keeper, Pepijn Vonk uitstekend werd gepareerd. Hercules bleef de ene na de andere aanval op het doel van Scheveningen keeper, Sven van der Maaten afrollen maar kwam niet tot scoren ook niet toen de “Houtrust” bewoners , Rubin Koorndijk na een kopstoot op Max Fichtinger met rood van het veld gestuurd zagen worden. Eindstand na 90 minuten 0-0. Een stand die Hercules zichzelf kon aanrekenen. Voetballend zoveel beter en toch geen goals maken is dan niet het resultaat wat je wil hebben.

In de verlenging viel de ene na de andere Scheveningen speler met kramp uit. Op zich niet verwonderlijk als je de hele avond achter je tegenstander aan loopt en het laatste deel met een man minder speelt. Bovendien bestaat de selectie van trainer, John Blok uit spelers waarvan het merendeel aan het eind van hun actieve voetbalcarrière zit en het conditioneel niet meer trekken. De verlenging leverde geen doelpunten en moest dus met een strafschoppen reeks beslist worden. Uiteindelijk was het Hercules dat in de spannende penaltyreeks aan het langste eind trok en terecht ,vooral gelet op het gehele wedstrijdbeeld, de 2e TOTO KNVB Beker ronde wist te bereiken.

Die 2e ronde TOTO KNVB Beker wedstrijden worden gespeeld op 19/20/21 december. Komende zaterdagavond is live op ESPN de Loting voor die ronde te volgen.