Hercules wint op Urk

Voetbal

De ploeg van trainer , René van der Kooij speelde gisteren tegen Sv Urk de slechtste eerste helft van
het seizoen. Het dekte niet door, was slordig in de passing en liet Sv Urk vrij combineren. De Urkers
hadden dan ook de beste kansen in de eerste helft om op voorsprong te komen maar waren voorin
niet scherp en goed keeperswerk van Pepijn Vonk verhinderde hen een goal te produceren. Hercules
kwam niet verder dan één uitgespeelde kans voor Tim Pieters na ruim een halfuur maar die treuzelde
te lang in de 1 op 1 situatie om doeltreffend af te ronden. Rust 0-0.
Na rust een veel beter Hercules dat Sv Urk “de duimschroeven aandraaide”, het tempo van
balcirculatie omhoog gooide en in de eerste 15 minuten de ene na de andere kans op de mat legde.
Met kunst en vliegwerk hield de clowneske Sv Urk Keeper, Richard Strijker zijn doel schoon.
Het was dan ook keeper, Strijker die de goal voor Hercules inleidde. Hij liep onder een corner van
Oussama Lahri door en zag de bal zeker een halve meter achter lijn door Jarno van Essen uit het doel
geschoten worden. De alerte assistent scheidsrechter vlagde en attendeerde scheidsrechter ,
Verhoeve erop dat de bal de doellijn gepasseerd was en dus een goal voor Hercules, 0-1.
Heel Sv Urk, én zelfs nog na afloop van de wedstrijd, vond het geen goal echter de TV beelden met
een camera gepositioneerd ter hoogte van de middenlijn van het veld laat duidelijk zien dat Van
Essen achter de doellijn staat en de bal vanachter de doellijn wegtrapt. Een niet alleen moedige maar
ook volkomen correcte beslissing van de assistent scheidsrechter en dus een zuivere goal. Lang kon
Hercules niet van de voorsprong genieten want ongelofelijk geklungel achterin zorgde twee minuten
later al voor de gelijkmaker, 1-1.
Hercules zette opnieuw aan en het was in de slotminuut toen Jordi Paulina net buiten het strafschop
gebied ten val werd gebracht maar de scheidsrechter niet floot. Ook hier deed de assistent
scheidsrechter zijn werk en overtuigde de scheidsrechter ervan dat er sprake was van een
overtreding. Ook deze situatie is goed te zien op de TV beelden van SV Urk maar ook nu weer vond
men de beslissing om onbegrijpelijke redenen ook weer niet terecht. De door Lars Vermeulen
genomen vrije trap werd door Tim Pieters vervolgens ingebracht kwam bij Jordi Paulina terecht en
zijn intikker leverde de 1-2 eindstand op. Een moeizame maar uiteindelijk een verdiende
overwinning.
Zaterdag staat de provinciale derby tegen DOVO op het programma. De wedstrijd op Sportpark
Voordorp in Utrecht begint om 15.30 uur.