Hercules hard onderuit op bezoek bij IJsselmeervogels

Voetbal

Hercules heeft zaterdagmiddag de wedstrijd tegen IJsselmeervogels terecht verloren. De eerste helft werd er door Hercules prima gespeeld ook al liep het na 5 minuten al tegen een achterstand aan. Een onoplettendheid bij een corner zorgde ervoor dat IJsselmeervogels middenvelder, Jesse Schuurman ongehinderd kon binnenkoppen, 1-0. Hercules had het betere van het spel kreeg ook de nodige kansen echter goed keeperswerk van Vogels keeper, Jaimy Schaap en de lat voorkwam dat Hercules op gelijk hoogte kon komen. Kort voor rust was het een ongelukkig doorgekopte bal van één van de Hercules middenvelders die ervoor zorgde dat vanaf links de bal scherp voorgegeven kon worden en het was wederom Jesse Schuurman die attent de 2-0 binnentikte. Dit alles weliswaar tegen het wedstrijdbeeld in daar waar een gelijke ruststand beter recht zou doen aan de verhoudingen binnen het veld.

Vervolgens verwacht je dat Hercules in de tweede helft er alles aan doet om de stand gelijk te trekken echter als een aantal spelers denkt dat te kunnen doen op ca. 80 % inzet kom je bedrogen uit. Niet meeverdedigen of halfbakken een duel ingaan en geen “vuile” meters maken worden op dit niveau genadeloos afgestraft. Om een wedstrijd te kunnen winnen is meer nodig dan een beetje comfortabel de bal rondtikken zonder tot scoringskansen te komen. Het gevolg: de Vogels kregen alle ruimte om nog twee keer te scoren en haalden uiteindelijk verdiend met 4-0 de zege binnen. Desondanks zijn er aan Hercules zijde toch enkele positief in het oog springende spelers te vermelden zoals Valentijn Beck, al weken zeer degelijk verdedigend, Tim Pieters en Mitchell Zwart.

Een wedstrijd verliezen tegen een sterke tegenstander kan uiteraard gebeuren maar met het spel en de wedstrijdinstelling uit de tweede helft kom je nergens. Hercules zal zich moeten herpakken, geen gezwets over de start komende zaterdag van de derde periodestrijd maar gewoon van week tot week volle bak leveren om de punten binnen te halen. De kwaliteit is aanwezig en heeft zich dit seizoen al diverse keren bewezen dus onmogelijk is dat echt niet.

Zondagmiddag ontvangt Hercules thuis op sportpark Voordorp FC Rijnvogels, een mooie kans voor revanche.