Prachtig seizoen komt ten einde in Veenendaal

Voetbal

Hercules heeft de tweede halve finale wedstrijd tegen G.V.V.V. met 3-0 verloren en is na de 1-0 zege in Utrecht uitgeschakeld voor die ene promotieplaats naar de Tweede Divisie. De enigszins geflatteerde zege kwam in de tweede helft van de wedstrijd tot stand. Hercules speelde een voortreffelijke eerste helft waar het de volledige controle op de wedstrijd had. Met goed positiespel dwong het G.V.V.V. tot het veel terug uit voetballen en gaf het weinig kansen weg. Zelf had het de eerste helft enkele kansen om de score te openen maar lukte de acties in de eindfase net niet. Zo slalomde Max Fichtinger er met een prachtige solo door de Veenendaalse defensie maar kon hij nog net gestuit worden door keeper, Jan van Willige. G.V.V.V. had aan de andere kant een goede mogelijkheid via spits, Quincy Veenhof echter hij kon de scherp aangesneden voorzet net niet succesvol achter doelman , Fons Mulder krijgen . Echter, de beste kans was er na een perfecte dieptepass van Björn van Gorkom op de snelle Tim Pieters , alleen op de keeper af werd zijn inzet ternauwernood gepareerd en in de rebound was het G.V.V.V. verdediger, Achraf Nejmi en keeper Jan van Willige die gezamenlijk de tweede inzet konden elimineren. Als die bal erin gevlogen was had het duel weleens in het voordeel van Hercules gespeeld kunnen zijn, helaas was dat nu niet zo. Rust: 0-0.

In de tweede helft trof Hercules met de aan G.V.V.V. zijde ingebrachte Tafik Adnane nog meer routine en power tegenover zich. G.V.V.V. ging nu ook nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong en die kwam er ook in de 52-ste minuut toen het even niet goed stond bij Hercules en de snelle Byron Burgering kon voorgeven op de inkomende Quincy Veenhof, zijn inzet was Fons Mulder te machtig, 1-0. De ploeg van trainer, René van der Kooij moest deze tegenslag even verwerken daar waar G.V.V.V. met die goal extra vertrouwen tankte. Hercules bracht vers bloed binnen de lijnen met Jordi Paulina maar moest de tweede goal incasseren na een hard laag in de hoek geplaatste schuiver van wederom Quincy Veenhof, 2-0. Hercules ging va banque spelen maar zag op enkele mogelijkheden in die slotfase na geen kans meer een goal te scoren en dus een verlenging af te dwingen. Aan de andere kant werd bij één die afgeslagen aanvallen Byron Burgering gelanceerd en die tekende voor de definitieve 3-0 , zoals gezegd enigszins flatteerde maar uiteindelijk verdiende G.V.V.V. , zege aan.

Alles overziend kan Hercules terugkijken op een voortreffelijk seizoen met vele hoogtepunten. De selectie, trainers en staf, maar eigenlijk alle Herculanen, kunnen trots zijn op de dit seizoen geleverde sportieve prestaties van het team. Voor nu geldt de teleurstelling verwerken, lekker vakantie vieren en komend seizoen, als er weer een prima selectie staat, weer vlammen !