Hercules wint verdiend van koploper RKAV Volendam

Voetbal

Hercules dat vorige week in een matige wedstrijd onnodig verloor van VVSB heeft zaterdagmiddag de rug gerecht en koploper rkav Volendam met 4-0 naar huis gestuurd. Hercules begon fel en geconcentreerd aan de wedstrijd en speelde op de eindelijk voortreffelijk geprepareerde natuurgrasmat het eerste halfuur subliem. In de 4 e minuut was het al raak toen Mitchell Zwart uit een corner de openingsgoal maakte. Nog geen 5 minuten later was het Lars Vermeulen die in de diepte werd aangespeeld en alleen voor Volendam keeper, Vlak geen fout maakte en de 2-0 liet noteren. Vervolgens was het Max van Hees die het centrale verdedigingsduo achter zich liet nadat Jordi Paulina de bal had doorgekopt, Van Hees omspeelde keeper Vlak en schoof beheerst de 3-0 binnen. En wat deed koploper rkav Volendam? Niet veel, waren ze wellicht door de spanning “verlamd” of kwam het dat ze voetballend compleet door Hercules werden overlopen? In ieder geval noopte dit trainer , Berry Smit tot een vroege wissel van centrale verdediger , Daan Steur echter hij had er nog wel acht kunnen wisselen, maar het mocht tegen dit Hercules allemaal niet baten. De doorgaans goed voetballende Volendammers kwamen niet verder dan wat afzwaaiers richting Hercules doel maar werden op alle aspecten afgetroefd. Rust 3-0.

In de tweede helft probeerde rkav Volendam wat aan de achterstand te doen maar Hercules gaf geen krimp en bleef de bovenliggende partij. De wedstrijd was helemaal gespeeld toen invaller Franslyn Nsingi de 4-0 binnenschoot en Hercules de wedstrijd rustig uitspeelde.

Hercules is dus als koploper van de 3e periodestand nog steeds in de race voor het spelen van promotie nacompetitie wedstrijden. Nog twee wedstrijden te gaan, om te beginnen komende zaterdag uit tegen het lastige Sc Genemuiden en de week erna thuis tegen HSC’21. Mocht Hercules dezelfde performance als tegen rkav Volendam op de mat kunnen leggen in deze duels dan komt het helemaal goed. Succes mannen!