Hercules wint verdiend van DEM

Voetbal

Op een ruige herfstdag met een stevige wind en van tijd tot regen heeft Hercules de Berverwijkse DEM formatie met 2-0 verslagen. Hercules zette vanaf de eerste minuut druk op de tegenstander, veroverde bij balverlies direct de bal weer terug en dwong DEM tot het louter kunnen spelen van de lange bal. In de 22-ste minuut was het Oussama Lahri die een vrije trap ver buiten het strafschop gebied hoog en hard over de verbouwereerde DEM keeper, Sven Verswijveren schoot, 1-0. Voor rust wist Hercules nog tot enkele mogelijkheden te komen maar was de laatste pass of voortzetting niet goed. DEM kreeg in de eerste helft slechts één mogelijkheid die door Hercules keeper, Stilanos Damkalis goed gepareerd werd.

In de tweede helft probeerde DEM met de stevige wind wat schuin in de rug meer druk naar voren te zetten maar niet meer dan een enkele corner leverde dit op. Hercules kreeg toch ook weer prima kansen om de score te verhogen. Zowel Franslyn Nsingi als Tim Pieters zagen hun inzet net over de goal gaan of door de prima DEM keeper gestopt worden. Uiteindelijk was het in de 78-ste minuut dat Hercules de wedstrijd definitief besliste. Tim Pieters gaf een strakke voorzet, die zeker de geheel vrijstaande Franslyn Nsingi bereikt zou hebben, echter het was DEM speler , Sem van Amersfoort die de bal met een sliding in een poging de voorzet te onderbreken, in zijn eigen goal werkte, 2-0.

Vervolgens begon aan beide kanten het grote “wisselfeest” hetgeen het spel op het goed bespeelbare, maar zware veld niet ten goede kwam. Hercules boekt dus een verdiende zege en kan zich opmaken voor het TOTO KNVB Beker duel met tweede divisionist svv Scheveningen. Die wedstrijd is woensdagavond in Scheveningen en begint om 20.00 uur.