Hercules wint dik verdiend van SC Genemuiden

Voetbal

Hercules heeft zich in het thuisduel met SC Genemuiden gerevancheerd voor de matige resultaten van de afgelopen wedstrijden en in het bijzonder de vorige week onnodig verloren wedstrijd tegen rkav Volendam. Onder voor beide partijen zeer moeilijke omstandigheden waar regen, de harde wind en het zware veld goed voetbal niet echt mogelijk maakte heeft Hercules een terechte zege op Sc Genemuiden weten te behalen. Hercules was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij waarin het maximaal gebruik maakte van de technische vaardigheden in de ploeg. Dat leverde in de eerste helft een veldoverwicht op maar leidde tot slechts één grote kans voor Jordi Paulina die, nadat hij vrij gespeeld was binnen de 16 meter, zijn vrije schietkans gepareerd zag worden door keeper, Hidde Streutker. Sc Genemuiden kon in die eerste helft geen aanvallende potten breken, rust 0-0.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld toch was het in de 55-ste minuut Sc Genemuiden dat tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong kwam. Uit een voorzet was het Hadde Pleijsier die de door keeper, Stilanos Damkalis los gelaten voorzet door een kluwen van spelers binnenschoot. Hercules rechtte de rug en zette nog meer aanvallen op om tot de gelijkmaker te komen. Die viel uiteindelijk in de 65-ste minuut toen een voortreffelijke vooractie van Deveron Fonville bij Tim Pieters terecht kwam welke vervolgens met een lage schuiver de 1-1 op het scorebord liet noteren. Hercules wilde meer en bleef de aanval zoeken en Sc Genemuiden beperkte zich tot het op eigen helft verdedigen van het punt. Echter, de uitstekend ingevallen Lars Vermeulen zorgde ervoor dat de winst bij Hercules terecht kwam. Met een hard schot, licht van richting veranderd, schoot hij in de 80-ste minuut de zeer verdiende 2-1 voorsprong binnen. Sc Genemuiden probeerde de gelijkmaker nog wel te forceren maar kwam niet verder dan een enkele corner en wat schoten ver langs of over het doel.

Komende zondag staat het uitduel tegen HSC’21 op het programma en spelend met dezelfde intensiviteit en beleving kan die wedstrijd met het nodige vertrouwen tegemoet gezien worden.