Hercules verliest onnodig in slotfase in Volendam

Voetbal

Hercules ging enigszins weifelend van start in het duel met Volendam. De eerste schietkans was dan ook van de oranjehemden die goed werd gepakt door keeper, Stilanos Damkalis. Na zo´n 10 minuten kreeg Hercules meer grip op de wedstrijd en speelde het gemakkelijk de bal rond. Aanvallend was het allemaal nog pover maar na een dieptepass van Oussama Lahri was het Tim Pieters die op snelheid de Volendamse defensie achter zich liet en de bal panklaar legde voor Franslyn Nsingi die de 0-1 scoorde. Hercules bleef goed spelen en gaf verdedigend niets weg, rust 0-1.

Na rust probeerde Volendam meer druk te zetten op de Hercules defensie maar dat leverde geen al te grote kansen op. Ook Hercules kwam aanvallend niet geheel uit de verf terwijl er toch enkele goede counter mogelijkheden lagen. Tot de 70-ste minuut was er voor Hercules geen vuiltje aan de lucht echter het was Christiaan van Hussen die zich te nadrukkelijk in woord en gebaar manifesteerde richting arbitrage nadat Volendam bij een blessure van Nsingi de bal niet direct uitspeelde. De gele kaart die volgde was er één met grote consequenties want slechts 6 minuten later kreeg Van Hussen na een te fors ingezette tackle de tweede gele kaart en kon vertrekken.

De wedstrijd kantelde, de Volendamse formatie zette nog eens aan en in de 81-ste minuut was het spits, Jim Beers die de gelijkmaker liet aantekenen. Kort daarop volgde de genadeslag toen de 2-1 werd binnengeschoten. De 3-1 diep in blessuretijd was voor de statistieken.

Kortom, Hercules verliest de wedstrijd na twee domme gele kaarten en geeft de kans op een goed resultaat zomaar weg. Hopelijk leert men hiervan en vormt het goede spel van de eerste 70 minuten de basis voor herstel.

Komende zaterdag komt Sc Genemuiden naar Voordorp, een mooie kans op revanche.