Hercules trekt aan het kortste eind in thuiswedstrijd tegen Harkemase Boys

Voetbal

Hercules heeft het thuisduel van Harkemase Boys met 1-2 verloren. In de eerste helft begon Hercules prima op het hobbelige, slecht onderhouden Hoofdveld waarop goed voetbal spelen momenteel niet mogelijk is. Het had meer balbezit en kwam na 9 minuten op een 1-0 voorsprong toen Mitchell Zwart uit een corner kon binnenkoppen. Hercules ging door kreeg nog enkele goede mogelijkheden maar kon op het ongelijke, te hoog in het gras zittende veld niet het gebruikelijke combinatie voetbal spelen. Kort voor rust kreeg Harkemase Boys – dat tot op dat moment nog geen potten had kunnen breken – een corner die er pardoes via een Harkema speler en Hercules verdediger invloog, 1-1 tevens ook de ruststand.

Hercules drong de tweede helft verder aan maar moest alert zijn op de counters van de Friezen. In de 55- ste minuut was het dan toch raak toen Harkemase Boys spelers tot tweemaal toe de bal totaal verkeerd raakten maar uiteindelijk de bal wel achter Hercules keeper, Pepijn Vonk zagen binnenvliegen, 1-2. Hercules ging nu opportunistischer spelen kreeg enkele mogelijkheden en één opgelegde kans. Het was de ingevallen Storm Streng die op de lat kopte maar de voor een leeg doel staande Franslyn Nsingi kreeg de bal er toch niet in. Hercules probeerde de gelijkmaker te forceren , gaf ruimte weg en had geluk dat de Harkemase Boys aanvallers het vizier ook niet op scherp hadden staan. Al met al een fortuinlijke zege voor de Friezen die daar ongetwijfeld niet over zullen klagen.

Hercules speelt over twee weken thuis tegen DOVO en mag dan hopen dat de Gemeentelijke onderhoudsploeg een beter bespeelbaar hoofdveld zal opleveren. Eerst gaat de ploeg van trainer René van der Kooij volgende week zaterdag op bezoek bij Sv URK.

Het vermelden waard is de uitstekende leiding van scheidsrechter, Jorn te Kloeze, de beste man op het veld!