Hercules onderuit op bezoek bij SC Genemuiden

Voetbal

In een over het geheel genomen gelijk opgaande wedstrijd heeft Hercules een ongelukkige nederlaag geleden, 2-1. Onder benauwde warme omstandigheden speelden Hercules en Sc Genemuiden op het mooi kunstgrasveld een open wedstrijd. De thuisploeg had in het eerste kwartier enkele mogelijkheden de score te openen waaronder een uitstekend schot van middenvelder, Magan welke voortreffelijk door Hercules keeper, Pepijn Vonk verwerkt werd. Gaandeweg de eerste helft nam Hercules het initiatief over en kreeg het via Jordi Paulina en enkele corners kansen op een goal. In de 37-ste minuut was het dan toch raak toen een goede actie van Tim Pieters en de daaruit voortkomende voorzet slim door Max van Hees binnen werd getikt 0-1. Echter, kort voor rust werd een voorzet achterin niet kordaat verwerkt en uit de schlemielige situatie kwam de bal voor de voeten van spits, Rens van Bentum die de gelijkmaker binnenschoot. Rust 1-1.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld waar beide keepers uitstekend hun werk deden met de verwerking van de ingezette ballen. Zo’n 10 minuten voor tijd , toen Hercules vernam dat DVS’33 ruim voor stond bij Sparta Nijkerk, werd er aanvallend gewisseld en ging de ploeg met 3 man achterop op jacht naar de winnende goal. Dit leidde tot twee grote kansen. De eerste was een prima inzet van Tim Pieters die ter nauwe nood door keeper, Streutker verwerkt kon worden en de tweede was een schot van Max van Hees dat net langs de verkeerde kant van de paal vloog. En ja, dan geldt de voetbalwet weer want uit een counter kort voor tijd wist Sc Genemuiden tot score te komen, 2-1.

Hercules zal nu met 1 punt achterstand op DVS’33 in de 3e periodestand de laatste thuiswedstrijd tegen HSC’21 moeten winnen en hopen dat het duel DVS’33 – v.v. Staphorst (strijd tegen degradatie nacompetitie) een gunstig resultaat oplevert om alsnog aan de promotie nacompetitie deel te kunnen nemen. Nooit opgeven is voor volgende week zondermeer het credo want deze competitie heeft wel aangetoond dat er iedere week verrassende uitslagen te melden zijn. Succes mannen!