Hercules boekt verdiende overwinning op bezoek bij DEM

Voetbal

Hercules was de eerste helft heer en meester in het duel tegen het Beverwijkse rkvv DEM. Dat leverde de nodige kansen op waarvan er slechts twee werden benut. In de 20-ste minuut opende Tim Pieters de score, 1-0 en 3 minuten later gevolgd door Lars Vermeulen die de 2-0 binnen kopte. Bij de eerste de beste aanval en schot op doel wist rkvv DEM via Raymond de Waard tegen te scoren , volstrekt tegen de verhouding in maar het werd wel 1-2.

Hercules speelde voortreffelijk maar zoals de laatste tijd al meer het geval is doet het zichzelf tekort en drukt het surplus aan kwaliteit niet uit in goals waardoor het zichzelf in de problemen brengt. Zo ook tegen rkvv DEM waar het in de eerste helft al zeker 4 goals moet maken maar gewoonweg niet scherp genoeg voor de goal is. Direct na rust was het rkvv DEM dat een ongeconcentreerd Hercules af straft door uit een klutsbal de 2-2 te scoren en dan begint de wedstrijd opnieuw ook al is de ploeg van trainer, René van der Kooij stukken sterker.

Als Hercules dan weer even aanzet en een splijtende pass van Christiaan van Hussen buitenspeler, Tim Pieters bereikt ligt de weg naar de goal open. Pieters legt de bal panklaar af en Lars Vermeulen loopt de 2-3 binnen. Hercules gaat door en een hogere score ligt in het verschiet tot dat de assistent scheidsrechter – als enige op het complex – een slaande en trappende beweging schijnt te hebben waargenomen van Pieters. Er wordt vooralsnog door niemand op het veld en langs de lijn op zijn vlagsignaal gereageerd eerst pas na twee minuten met de vlag omhoog gestaan te hebben vindt overleg met de scheidsrechter plaats die noodgedwongen een rode kaart voor Tim Pieters trekt. Vol onbegrip en met 10 man verder speelt Hercules de wedstrijd uit en heeft het geluk dat rkvv DEM een levensgrote kans in blessuretijd op de kruising knalt. Eindstand 2-3.

De beelden van de wedstrijd zullen uitsluitsel moeten geven over het rode kaart incident en op basis daarvan zullen de vervolg stappen vastgesteld worden. Komend weekend treft Hercules thuis hekkensluiter Odin’59 waar het gelet op de nederlaag in Heemskerk in de heenwedstrijd nog een revanche appeltje mee heeft te schillen. De wedstrijd op Sportpark Voordorp begint zaterdagmiddag om 15.30 uur