Hercules boekt nuttige zege op bezoek bij DVS 33 Ermelo

Voetbal

Hercules heeft met slechts een halfuur goed spel een nuttige zege geboekt op een pover DVS’33. De Ermelose formatie had de eerste helft meer balbezit maar kon slechts enkele mogelijkheden en één echte kans noteren. Die echte kans werd vakkundig door Hercules keeper, Pepijn Vonk gepareerd. Hercules speelde het eerste uur van de wedstrijd matig. Verdedigend stond het best goed maar hanteerde het een veel te laag tempo, was het slordig in de omschakeling en leed het teveel balverlies. Een pover DVS’33 kon daar niet van profiteren. Rust 0-0.

Na rust liet het eerst kwartier een zelfde spelbeeld zien. Er gebeurde weinig tot niets voor beide doelen en het was een matig uitgevoerd schaakspel. Met de in de 56-ste minuut voor de moegestreden Lars Vermeulen in de ploeg gekomen Max Fichtinger kwam er meer vaart in het spel en werd er meer de aanval gezocht. In de 68-ste minuut was het Jordi Paulina die de assist van Oussama Lahri bekwaam afrondde en de 0-1 binnenschoot. Nog geen twee minuten later leed DVS’3 spits, Sam Crowhter bij de Hercules cornervlag balverlies en met goed snel uitgevoerd combinatiespel kwam Lahri vrij op het middenveld. Die had alle tijd om Tim Pieters te lanceren die vervolgens met een perfecte voorzet de volledig vrijstaande Jordi Paulina in staat stelde zijn tweede goal te maken, 0-2. De wedstrijd zat daarmee op slot want het broze vertrouwen bij DVS’33 was nu naar het nulpunt gedaald. Hercules boekte met slechts een halfuur goed voetbal een verdiende zege maar zal in de komende wedstrijden toch met meer voor de dag moeten komen.

Volgend weekend is de ploeg van trainer, René van der Kooij vrij en speelt het dinsdagavond 13 februari a.s. de inhaalwedstrijd uit tegen v.v. Hoogeveen. Komende donderdagavond wordt geoefend uit tegen de koploper van de Tweede Divisie s.v. Spakenburg.