Hercules boekt eenvoudige overwinning in thuiswedstrijd tegen Hoogeveen

Voetbal

Hercules heeft in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen een eenvoudige zege op promovendus v.v. Hoogeveen geboekt. De eerst twintig minuten deed v.v. Hoogeveen nog enigszins mee in de wedstrijd door compact te verdedigen en er zelfs tweemaal gevaarlijk uit te komen echter na de openingsgoal van Max van Hees waren de Drentenaren figuranten in het duel. Toen na een halfuur spelen de attente Max van Hees zijn tweede goal van de middag had gescoord toen Hoogeveen keeper, Stan Meekhof een schot van Oussama Lahri had losgelaten was de wedstrijd feitelijk gespeeld. De ploeg van trainer, Lamberink had nog wel een excuus voor het povere optreden want het had een 3-4 geblesseerde spelers en nog een vakantieganger noodgedwongen niet beschikbaar.

De tweede helft hetzelfde spelbeeld dat dreigde te veranderen toen rond de 60-ste minuut Max Fichtinger na een domme overtreding terecht de rode kaart kreeg en Hercules met 10 man verder moest. Echter, de ploeg van René van der Kooij, speelde ook met 10 man het armzalige v.v. Hoogeveen alle kanten op en het was in de 62-ste minuut de ingevallen Franslyn Nsingi die op aangeven van Nathan Bijl de 3-0 liet noteren. Een enkele dreigende aanval , een paar corners en eigenlijk slechts één grote scoringskans kon v.v. Hoogeveen hier tegenover stellen. Het slotakkoord was ook voor Hercules. Een fantastische voorbereidende actie van Deveron Fonville zorgde ervoor dat Oussama Lahri eenvoudig de 4-0 kon scoren en kort voor tijd werd het door Franslyn Nsingi zelfs nog 5-0.

Mooie zege op een weliswaar matige tegenstander maar een goede competitie start is met twee overwinningen wel een feit. Komende zaterdag gaat Hercules op bezoek in Friesland bij het nog ongeslagen Harkemase Boys dat 4 punten uit de eerste twee competitie wedstrijden wist te halen. De wedstrijd in Harkema begint zaterdagmiddag om 14.30 uur