Hercules trekt aan kortste eind in thuisduel tegen Sparta Nijkerk

Voetbal

In een niet al te grootste en gelijkwaardige wedstrijd heeft Hercules op het zware veld met 0-2 verloren van Sparta Nijkerk. De formatie van trainer, Eric Speelziek hanteerde vanaf het begin veelvuldig de lange bal hetgeen gelet op het zware veld niet onverstandig was. Korte combinaties dat doorgaans goed bij het spel van Hercules past kon moeilijk uitgevoerd worden. Toch kreeg Hercules grip op de wedstrijd en dat leverde enkele aardige kansen op. De beste was er voor Nathan Bijl die verrassend doorbrak over de linkerkant maar zijn listige lob net nog gepareerd zag worden door Sparta keeper, Swaneveld. Ook Jordi Paulina had enkele goede schoten die door Swaneveld met moeite gehouden konden worden.

Sparta Nijkerk kreeg wat corners te nemen die gevaarlijk waren met de kopsterke en lange aanvoerder Makizodila voorop. Het spelbeeld gaf al in de eerste helft aan dat de ploeg die zou scoren ook de meeste kans op de zege zou hebben. Kort voor rust was het dan raak toen een vrije trap voor het Hercules doel werd ingebracht en de genoemde Sparta aanvoerder de 0-1 binnenkopte. Dat was ook de ruststand.

Hercules zette direct na rust Sparta Nijkerk onder druk en kreeg ook enkele kansen en mogelijkheden om de gelijkmaker te maken. Dit lukte niet en bij de eerste de beste uitval halverwege de tweede helft was het Omar el Ghazouani die uit een rebound de Nijkerkers op 0-2 schoot. Hercules ging achterin 1 op 1 spelen en drukte Sparta verder terug maar kwam niet meer tot scoren. De onderlinge krachtsverhoudingen waren te verwaarlozen en de gelukkigste ploeg die scoorde wist de overwinning naar zich toe te trekken. Hercules zakt door het verlies naar de 5e plaats op de ranglijst van deze competitie waar de ploegen niet of nauwelijks voor elkaar onder doen.

Volgende week staat een uitwedstrijd tegen v.v. Staphorst op het programma. Een wedstrijd voor de ploeg van trainer, René van der Kooij om zich te revancheren.