Agenda

Zaterdag 1 zit in de hoek waar de klappen vallen

4 november 2021

Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het soms lijkt of ze die hoek ook zelf te gemakkelijk opzoeken.

Want de uitgangspunten waren afgelopen dinsdagavond aan de Lekdijk in Everdingen natuurlijk niet heel prettig. Buiten onze schuld om de gewone wedstrijd afgelast, geen toestemming gekregen om op een normale inhaaldag alsnog te spelen, daardoor een paar sterkhouders afwezig en voor de rest een haastklus om op tijd en uitgerust aan de aftrap te staan. Als je dan vervolgens heel goed aan de wedstrijd begint en een groot deel van de eerste helft heer en meester bent (doordat iedereen deze keer wel attent en met volle inzet speelt met een aparte vermelding voor een zwoegende en sleurende, prima spelende Mike en een gretige, immer gevaarlijke aanvaller, Rob, die misschien zijn vizier nog iets scherper had moeten richten) en je meer dan terecht met 1- 0 voorkomt (omdat Rob één van zijn kansen keurig afrondde en hij gelukkig niet teruggefloten werd voor buitenspel (ik kon niet beoordelen of dit een terechte beslissing is geweest)), is het verschrikkelijk jammer en teleurstellend dat je binnen vijf minuten de wedstrijd laat kantelen.

Slordig balverlies in de voorhoede leidde een scherpe counter in die niet voldoende onderbroken kon worden en die vervolgens keurig werd afgerond voor de 1 -1. En vlak daarna, een indraaiende corner die vanuit het duister Olaf verraste en in de bovenhoek belandde, waardoor Hercules in een keer zelfs achter kwam te staan. Volledig tegen de verhouding in maar wel een keiharde realiteit.

Toch was er nog een helft te gaan om het recht te trekken. Geen man overboord zou je denken maar in het tweede bedrijf bleken de krachten bij Hercules toch duidelijk minder aanwezig. Everstein leunde wat meer achteruit, hield tegen waar nodig en loerde op een uitval. Naarmate de tijd verstreek leek ook de overtuiging bij de bezoekers weg te vloeien en werd er te gehaast en te individueel naar oplossingen gezocht om een doorbraak te forceren. Dat lukte niet, ook de wissels konden het verschil niet maken en dus bleef de stand, ondanks het harde werken, ongewijzigd. Met een nieuwe. onnodige nederlaag tot gevolg en een hoop frustratie in de kleedkamer.

Een harde les en het besef dat we onze ambities flink bij moeten stellen. Terug naar de basis, in de spiegel kritisch naar jezelf durven kijken, het groepsgevoel vinden om er met elkaar voor te willen strijden en nieuwe energie aanboren om het tij te keren.

Dat gaat zeker lukken!

Om te beginnen is daar zaterdag de kans op revanche tegen OSM. Aftrap om 14.30u in Maarssenbroek.

Frank van den Heuvel

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down