Agenda

Zaterdag 1 wint gedisciplineerd en verdiend van Brederodes

12 juli 2022

Hercules Zaterdag 1 is (gelukkig) nog steeds in de winning mood. Vandaag (zaterdag 20 mei) stond de belangrijke thuiswedstrijd tegen Brederodes op het programma. Brederodes is, net als Zaterdag 1, kanshebber om de 3e periode te winnen en daarmee in aanmerking te komen voor de nacompetitie om promotie naar de 2e klasse.

Maykel Tak, die de wedstrijd goed had laten analyseren en daar ook bewust zijn tactiek op afstemde,  kon om verschillende redenen 3 basisspelers niet opstellen. Maties had de hele week niet getraind vanwege werkverplichtingen, Lhasse had een festival en Mike had vanwege een liesblessure ook niet kunnen trainen en begon dus ook op de bank.

Hercules begon zeer goed aan de wedstrijd onder aanvoering van gelegenheidsaanvoerder Mitch en al in de 4e minuut werd een prachtige aanval via Bart, Mitch en Marc (Pim) van Moorsel prachtig afgerond met een volley van Nabor: 1-0.

Gelijk daarna opnieuw een mooie aanval via Mitch en Luuk. Helaas stond de keeper in de weg.

Ook Brederodes liet zich aanvallend goed zien. Eerst door over de linkerflank een 1 op 1 situatie te creëren, waarbij Olaf schitterend redde. Gelijk daarna opnieuw een mooie kans voor Brederodes, maar hun spits Gino faalde en schoot hoog over.

Hercules bleef kansen krijgen. Jordey lanceerde Luuk, waarbij de keeper opnieuw redding bracht. Onze geleende nummer 10 van O21 (Casper van Rietbergen) ging door een hard schot in zijn buik onderuit, maar werd door onze medicijnman Guus gelukkig weer opgelapt.

Verre ingooi van Pim werd doorgekopt en Nabor vond de paal op zijn weg naar de 2-0. De wedstrijd bleef dus spannend en soms zelfs wat hard. Vooral Pim had het zwaar te verduren. In de 28e minuut werd Pim stevig onderuit gehaald door de nummer 5 van Brederodes (gele kaart). Mitch kreeg een goede kans, maar zijn schot ging net naast. In de 37e minuut opnieuw een overtreding op Pim. Nu maakte hun nummer 17 een te forse tackle. Ook hierbij werd er weer geel getrokken door de zeer goed fluitende scheidsrechter.

Aan het einde van de 1e helft kreeg Brederodes een vrije bal op de 16 meter na een overtreding van Pim. De nummer 19 krulde de bal in de rechter bovenhoek, maar Olaf maakte deze nagenoeg zekere goal voortreffelijk onschadelijk.

Dr. Gildo Guus moest diverse keren aan de bak. Zo werden Jordey en Olaf ook opgelapt, waardoor we zonder blessures de rust haalden.

In de rust werd Mark van Veenendaal (nog te weinig wedstrijdritme) gewisseld voor Maties.

Hercules begon de 2e helft weer sterk. Mitch gaf een mooie pass op Casper van Rietbergen (ooit speler onder Mitch in de jeugd) en Casper legde de bal terug op Mitch rand 16 meter. Met een schitterend afgemeten schot in de rechter hoek maakte Mitch de 2-0.

Brederodes leek wat van slag, maar een mooi afstandsschot werd opnieuw gepareerd door de goed keepende Olaf.

Mickey van Lingen werd in de 62e minuut ingebracht voor de moegestreden Casper.

Mike Maas werd in dezelfde minuut ingebracht voor Nabor. Deze wissel was wel riskant (Mike had last van zijn lies), maar de trainer durfde het toch aan.

Dit vertrouwen van Maykel in Mike werd niet beschaamd. Mitch speelde in de 66e minuut diep op Luuk, de keeper kopte de bal net voordat Luuk wilde uithalen weg. Mike pakte de bal op buiten de 16 meter en lobde de bal voortreffelijk met links over de keeper: 3-0.

Nog geen 2 minuten later maakte Brederodes na een onoplettendheidje achterin al weer de 3-1.

Toch bleef Hercules, volgens de vooraf bedachte tactiek, gedisciplineerd spelen. Luuk had een mooie actie op de achterlijn, maar ook nu weer zorgde de keeper van Brederodes dat het geen 4-1 werd. Guus had het bijzonder druk met het oplappen van Hercules-spelers. Nu kreeg Mickey weer een voltreffer in zijn gezicht.

Bijna werd het nog spannend, maar onze (na 10 jaar vlaggen) afscheid nemende grensrechter Gerard Wijfje pareerde een gevaarlijke aanval door correct te vlaggen voor buitenspel. Vervolgens speelde Hercules deze wedstrijd netjes uit. Einduitslag 3-1.

Gelijk na de wedstrijd werd onder luid applaus en via een erehaag van spelers op een passende wijze afscheid genomen van Gerard.

Na afloop werd Gerard nog een keer door de spelersgroep in het zonnetje gezet en met een passend cadeau hield Gerard het (opnieuw) niet droog!

Onze balsponsor Eric Pieters wees Mitch Maas aan als Man of the Match, die bij alle goals betrokken was en een prettig aanspeelpunt was op cruciale momenten.

Aldus en tot zover het verslag van mijn stand-in Mark Maas die de honneurs waarnam omdat ikzelf wegens verplichtingen elders slechts het laatste kwartiertje heb kunnen volgen. Waarvoor veel dank.

A.s. zaterdag staat de altijd leuke burenruzie tegen Voorwaarts op het programma. Een potje waar het voor beide partijen zeker nog ergens om gaat. Hercules wil nu het zo dichtbij is, ook echt die periode pakken; Voorwaarts strijdt voor de allerlaatste mogelijkheid om de nacompetitie naar onderen te vermijden. Alle kans op een mooi spektakel. Kom dus vooral kijken! Aftrap om 14.30u in sportpark Berenkuil.

Uiteraard sluit ik af met de foto van onze Man of the Match. Maar grote dank en waardering gaat deze keer ook uit naar onze trouwe assistent en mijn maatje Gerard die al die tijd trouw en plichtsgetrouw zijn, vaak ondankbare, werk langs de lijn heeft gedaan.

Hear, hear!!

Frank van den Heuvel

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down