Agenda

Zaterdag 1: Werd het toch nog spannend

4 november 2021

Want hoewel er uiteindelijk een gunstige 1-2 overwinning op het scorebord overbleef, maakte Hercules het zich (wederom onnodig) moeilijk en gaf het OSM de mogelijkheid om terug te knokken na een wel heel magere eerste helft waarin Hercules oppermachtig was gebleken.

De bezoekers kwamen dit keer fel en geconcentreerd uit de startblokken. Meteen werd het initiatief genomen en dat resulteerde al na een minuut of vijf spelen in een verdiende voorsprong. Lhasse veroverde sterk de bal op het middenveld, Mike sneed de voorzet prima aan en Rob kopte, lang hangend in de lucht alsof hij Ronaldo is, de bal perfect binnen. Ook in de daarop volgende fase bleef Hercules meer dan bovenliggend en was het voortdurend gevaarlijk. Na ongeveer een half uur stoomde Jordey ver op, hij ging het strafschopgebied in en voelde de duw al aankomen. De scheids wees gedecideerd naar de stip en Mark maakte geen fout. Een fijne 0-2 voorsprong die ook mee de rust in werd genomen.

Het tweede bedrijf, met Luuk op de plek van Mitch, gaf een ander beeld. OSM besefte dat ze het over een andere boeg moesten gooien en ging feitelijk voor een alles of niets benadering. En ineens bleken ze elkaar wel te kunnen vinden en ontstond er druk en gevaar. Met binnen een paar minuten ook resultaat. Een aanval over rechts werd te simpel verdedigd en de inlopende middenvelder van de thuisploeg kon zomaar binnen schieten. Zij putten hieruit uiteraard moed en Hercules leek te verkrampen.

Het restant van de wedstrijd gaf een enerverend en op en neer golvend beeld. OSM probeerde uit alle macht en kreeg ook mogelijkheden (waarbij buitenspel een paar keer roet in het eten gooide, tot irritatie van alles en iedereen) maar ook Hercules bleef aandringen en kreeg meerdere grote en zelfs open kansen om de marge weer te vergroten. Een goede keeper, een beetje pech en soms net de verkeerde afspeelkeuzes verhinderden de derde treffer. Waarbij een tweede penalty ook niet onmogelijk was geweest toen een schot van Mark toch echt via de hand gesmoord leek te worden. Wat de scheids dan weer niet vond, helaas.

Jules, Cas en Nabor werden vanaf de bank het veld ingestuurd om achtereenvolgens Maties, Wouter en Rob af te lossen en zo met nieuwe energie de aanvallen van OSM te weerstaan. Zo'n wedstrijd kost veel van beide kanten en richting het eindsignaal vloeiden de krachten een beetje weg. Wel bleef het spannend tot het eind want er kan altijd een bal binnen vallen of anders dreigt het gevaar van een overtredinkje in de 16. Dat gebeurde gelukkig niet, de verdediging hield stand, mede door een prima spelende Bart, en dus nam Hercules drie zwaar bevochten maar ook fijne punten mee naar huis. Zeker niet onverdiend, maar een gelijkspelletje had ook gekund.

Hiermee wordt meer afstand genomen van de onderste plaatsen. Hopelijk de opmaat richting het linkerrijtje en richting de volgende punten. Dinsdagavond wordt het restant van de wedstrijd tegen Houten gespeeld. Daar kijken we tegen een 2-0 achterstand aan, maar het moet mogelijk zijn deze in een kleine helft nog weg te poetsen. Te volgen vanaf 20.00 in Houten.

De daaropvolgende afspraak is dan zaterdag, thuis tegen Vriendenschaar. Een nieuwe kans om iets moois neer te zetten. Aftrap om 15.00u op veld 2.

Frank van den Heuvel

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down