Agenda

Zaterdag 1: Vlees noch vis in Hei- en Boeicop

12 juli 2022

Het was niet best, wat er op de grasmat werd gelegd afgelopen zaterdag tegen HSSC'61. Van beide kanten overigens. Er werd wel degelijk hard gewerkt door de boys maar het was vooral erg slordig en weinig verzorgd allemaal. In die zin is het 1-1 gelijke spel als uitslag dan ook iets om vrede mee te hebben. Daar hebben beide ploegen verder niet veel aan maar er werd gelukkig ook geen echte schade opgelopen. En dat is in de strijd in de middenmoot van klasse 3D al heel wat. Al was het voor de gemoedsrust richting het einde van de competitie en ook om het lustrumweekend wat luister bij te zetten, fijner geweest als we met drie punten teruggekeerd waren.

Daar was ook best wel kans toe geweest. Want na een stormachtig begin van beide kanten (ook letterlijk want de wind speelde weer eens een flinke rol op het open veld) met een vrije trap van Mike die net naast ging en een voorzet van HSSC die op de lat eindigde, kreeg Hercules langzaam maar zeker de zaken beter onder controle en leek het een optisch overwicht te creëren, nadat de thuisclub in de beginfase iets sterker was geweest. Dat resulteerde in gevaar richting het vijandelijke doel middels een crossbal van Cas op Mike (die net buitenspel werd gegeven), een combi door het midden via opnieuw Cas en Mike naar Luuk die net te weinig kon controleren, een bal van Mark op Marc wiens voorzet helaas te hard was, een aanval die onschadelijk werd gemaakt door de keeper en een aanval via Wouter naar Luuk, die achter liep.

Luuk probeerde vervolgens van afstand (naast) en hij kwam vrij voor de keeper, aan het werk gezet door Cas en Mark. Die bleef echter de baas en pakte de bal alsnog. Het was Mike die de ban brak door een vrije trap van flinke afstand perfect raak te schieten waarmee hij de 0-1 liet aantekenen. Verdiend gezien de kansenverhouding. Bijna scoorde hij vlak daarna nogmaals met een schot op goal maar nu greep de keeper prima in. De sportieve wedstrijd werd even ontsierd door een opstootje na een weliswaar forse overtreding van Lhasse die gevolgd werd door een totaal overdreven reactie van HSSC-zijde. De scheids loste het goed op toen de rust was weergekeerd via gele prenten voor de daders. Maar die hadden niet mogen mopperen als ze beiden de rest van de wedstrijd van de zijkant hadden moeten uitzitten. Want tweemaal rood had ook gekund!

Op het moment dat de rust aanstaande was, ontstond er eerst gevaar van HSSC omdat buitenspel niet werd gegeven (de bal ging over) maar werd er alsnog gescoord toen hun linksback te vrij mocht uithalen, de bal vóór Olaf heel vreemd op stuitte, hij nog net kon wegtikken maar niet kon voorkomen dat de attente aanvaller de rebound binnen tikte. Een domper op slag van rust want de scheids floot meteen af.

Maykel koos voor een driedubbele wissel in de pauze. Mark, Wouter en Lhasse mochten douchen, Maties, Mickey en Jelte moesten de wei in. Hercules kwam goed uit de startblokken, Jordey liet zich meteen zien maar Mike kon net geen vervolg geven. Maties besloot de keeper van afstand te testen maar die hield simpel stand. Jordey ging neer omdat hij de bal ongelukkig op zijn achterhoofd kreeg (van je ploegmaatjes moet je het hebben!) maar kon gelukkig verder. Mike gaf een prima voorzet maar Jelte kon er net niet bij om te koppen. Ook Cas probeerde een afstandschot maar dat vloog naast.

Achterin hield met name Insa de boel goed dicht alhoewel hij soms (letterlijk) zijn handen vol had hieraan. Zo moest hij stevig ingrijpen om een aanval te onderbreken en ook reddend optreden toen Olaf even aarzelde. Toch zat het meeste gevaar bij het andere doel. Mike gaf goed voor vanaf links maar Mickey had geen vervolg, Pim wilde ook van afstand proberen, daarna zocht en vond hij Mike die net te aarzelend reageerde maar het was Luuk die veel pech had toen zijn bal op de paal belandde. Gerrit was inmiddels al in het veld voor Cas en ook Nabor kwam om Mike af te lossen. Dit had een bizarre gele kaart tot gevolg omdat de scheids vond dat hij het veld te vroeg betrad (terwijl Mike allang de grasmat had verlaten).

De leidsman maakte vervolgens opnieuw geen vrienden toen hij een goal van Jelte afkeurde omdat de voorgezette bal van Pim achter de lijn zou zijn geweest. Dat was althans de mening van de grensrechter en de scheids nam dit over. Pim zelf was een andere mening toegedaan. Maar de goal telde in ieder geval niet, helaas. Want ik denk eerlijk gezegd niet dat HSSC zich nogmaals had opgericht als ze voor de tweede keer op achterstand waren gekomen.

Nu bleef Hercules het manmoedig proberen maar de pogingen misten echt groot gevaar. Mickey kwam nog goed door over rechts, een vrije trap werd gestopt door de keeper maar de rebound ging mis, Maties vuurde nog een keer van ver en Nabor deed een tweetal pogingen, Pim deed een uiterste inspanning van afstand en het laatste woord was aan Luuk, na een voorzet van Nabor maar ook hem lukte het niet .

Het scorebord gaf al een aantal minuten 90 aan toen ook de scheidsrechter vond dat er genoeg extra tijd was bijgeteld. Waarmee er een eind kwam aan een stugge, spannende maar zeker geen goede ontmoeting op een zonovergoten en gastvrij sportpark bij een vriendelijke club. Beide ploegen schrijven één punt bij. Daar is Hercules net iets meer tevreden mee vermoedelijk omdat hun marge naar onder nog net iets groter is.

Maar het is wel te hopen dat er volgende week tegen Everstein simpelweg beter wordt gespeeld. Zodat we daar wel een overwinning tegen kunnen halen. Al was het maar omdat we ons in de heenwedstrijd op een zure manier beet hebben laten nemen. We trappen weer af op ons 'normale' tijdstip van 15.00u.

Frank van den Heuvel

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down