Agenda

Zaterdag 1: punt gewonnen of twee laten liggen?

12 juli 2022

In mijn jeugd hadden we op ons voetbalveldje bij onderlinge partijtjes de regel: "Drie corners is penalty". Dit omdat het nemen van corners niet echt mogelijk was. Zaterdag jl. tegen Everstein wilde ik wel een vergelijkbare afspraak maken. Iets in de zin van: "Drie levensgrote kansen telt ook als één doelpunt". Had die regel gegolden, dan was Hercules met een ruime zege van het veld gestapt. Want als je gaat tellen hoe de verdeling van de kansen heeft gelegen, was er maar één winnaar mogelijk. Die kwam er echter niet. Enerzijds omdat de kansen dus niet benut werden en de scheids ook niet meehielp door minstens één zuivere goal (volgens mijn waarneming althans) alsnog af te keuren en anderzijds omdat er twee tegentreffers behoorlijk makkelijk werden weggegeven. Gelukkig stond Hercules twee keer maar heel kort op achterstand omdat ze vrijwel onmiddellijk terugsloegen na de tegenslagen maar al met al lukte het uiteindelijk toch niet om de punten in eigen huis te houden. Dat is overigens ook een compliment aan de tegenstander die de zaakjes best prima op orde had en die ook weer een boven zichzelf uitstijgende keeper bleek te hebben (het lijkt wel of die doelmannen allemaal extra geïnspireerd worden als ze tegen ons spelen!). Resultaat dus een 2 - 2 gelijkspel na een onderhoudend potje. Beide ploegen waren wel tevreden achteraf maar gezien de andere uitslagen in de poule, was het me toch een ding waard geweest als we twee extra puntjes hadden kunnen bijschrijven. Dus spannend blijft het de komende weken zeker nog.

Hercules startte goed en gretig en probeerde meteen zich te laten zien. Nabor kwam vrij maar de voorzet was niet scherp, Mike zocht Luuk maar de bal was net te hoog, Mike crosst op Nabor, die kaatst maar het schot gaat naast, Maties laat zien dat hij ook over de hele kan passen maar Mike kan geen vervolg geven, Mike steekt op Pim die misschien iets te gemakzuchtig aanneemt. Ook Everstein is gevaarlijk. Olaf pakt een corner, Een schot van afstand gaat (ver) naast en Olaf moet een corner geven na een slordige actie achterin. En toen waren er nog maar amper 10 minuten voorbij.

Het ging door! Luuk komt vrij en schiet in de korte hoek. Corner via de keeper. Luuk scoort maar afgekeurd voor buitenspel, Mike van afstand, Gerrit tikt de rebound binnen, weer afgekeurd, Mike zet Luuk vrij voor de keeper die echter met zijn teen kan redden. Maar de voetbalwet kennende: het gebeurt dus aan de andere kant. Eerst redt Olaf nog na een nieuwe slordigheid maar even later verslikt hij zich bij het uitverdedigen en geeft een vrije schietkans weg. Een leeg doel en dus de 0 -1.

De wraak volgt onmiddellijk. Pim vindt Mike die Luuk diep meegeeft. Nu omspeelt hij de keeper wel en het is weer gelijk. Even later stoomt Insa op, hij geeft tot tweemaal toe goed voor en bij de tweede keer kopt Jordey net naast de paal. Vervolgens krijgt Luuk de bal, hij maakt zich los van zijn bewaker en schiet prima binnen. Maar de scheids grijpt in en keurt ook deze treffer af. Er zou een overtreding gemaakt zijn in het duel maar dat heb ik niet gezien. En achteraf bleek dat ook de uitgespeelde Eversteiner nogal verbaasd was omdat hij niet veel fouts had gemerkt. Jammer maar helaas.

Het laatste deel van de eerste helft bracht nog meer mogelijkheden voor de thuisploeg. Een goede aanval maar Gerrit kon er niet bij, Nabor probeert van afstand, keeper redt, Jordey komt ver en vrij door en weer blijkt de keeper schoenmaat 53 te hebben. Het gevaar van Everstein kon geneutraliseerd worden middels goed ingrijpen en een gevalletje buitenspel.

Na rust kwamen Bart en Rob (terug na een blessure!) voor Nabor en Cas. Hercu was niet meteen bij de les en stond te stuntelen achterin. Gelukkig zonder gevolgen. Rob gaf tweemaal een visitekaartje af via links om te laten zien dat hij er weer staat. Mike wilde niet onderdoen en gaf een prima voorzet vanaf rechts. Dit leidde tot een ongelukkige botsing tussen Maties en een tegenstander. Die lag er even slecht bij maar stond gelukkig voor hem na een minuut of wat toch weer op. Wel moest hij zich laten vervangen helaas.

Blijkbaar was Hercules even de kluts kwijt want vrijwel meteen nadat het spel hervat werd leidde een foutenfestival in de as tot een tweede tegentreffer. Volkomen onnodig maar wel raak. 1 - 2.

Vanaf de aftrap gebeurde er vervolgens iets zeer fraais. Insa maakte zich vrij aan de rechterzijlijn op eigen helft. Met een meer dan prachtige bananenvoorzet zwaait hij de bal over de hele waar de inkomende Rob de bal ineens op de slof neemt en achter de verbouwereerde keeper schiet. Voor mij de mooiste goal van het seizoen, werkelijk een beauty. En gelukkig was het daarmee ook weer gelijk.

De boeiende wedstrijd bleef maar kansen voortbrengen. Veelal voor Hercules maar ook Everstein bleef loeren op een uitval. Ik zal niet alles hier weergeven maar was met name onbegrijpelijk dat de bal er niet in wilde toen eerst Jelte (ingevallen voor Gerrit) op de vuisten van de keeper kopte en Luuk de rebound tegen de lat zag gaan. Ook zijn omhaal na een ingooi van Insa stierf in schoonheid.

Hercules bleef proberen om de winnende te maken maar alle pogingen liepen op niets uit. Een bal uit de kluts liep net corner, Mark schoot van afstand, Rob was nogmaals gevaarlijk, Wouter (ingevallen voor Pim) zette Jelte aan het werk. Tussendoor was er even gedoe omdat Luuk was onbesuisd inkwam op de keeper en Mike zich even niet helemaal beheerste (met twee gele kaarten tot gevolg). Mike werd gewisseld voor Mickey voor nog een laatste impuls.

Maar achterin was het opeens oppassen geblazen. gelukkig greep Maties goed in en voorkwam ook Insa een uitbraak (wel ten koste van geel overigens). In blessuretijd (die uiteraard ruim bemeten was gezien de uitvoerige blessurebehandeling) zagen we nog een schot van Wouter en een poging van Rob. Insa gooide nog tweemaal in zoals alleen hij dat kan maar het was helaas niet genoeg want de score bleef ongewijzigd.

Dus eindigden we met 2 - 2. Daar valt mee te leven. Maar zonde blijft het wel, er had duidelijk meer ingezeten. Everstein heeft de zaken goed voor elkaar maar mocht zijn handen al met al toch wel dichtknijpen. So be it!

Zaterdag vervolgen we, uit bij DESTO. Een flinke kluif maar ook deze horde is te nemen, zo bleek een aantal weken geleden. We gaan zien of dat nogmaals lukt. Ben u er ook bij?

Onze balsponsor Tapperij Thijs kon door vervelende omstandigheden op de zaak helaas de wedstrijd niet bijwonen. De honneurs werden waargenomen door reservekeeper Tom die na afloop Luuk koos tot Man of the Match. Hieronder vindt u het bewijs. Tevens voegen wij met groot genoegen een foto bij van het nieuwe erelid van Hercules: Gea Engelbart. Want als er iemand dat verdiend heeft,........!

Frank van den Heuvel

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down