Agenda

Zaterdag 1: Mooi slotakkoord van competitie

12 juli 2022

Het ging nog wel ergens om! Voor Hercules waren het de eer, de sportieve plicht maar vooral ook de wens om écht periodekampioen te worden, voor DVSU was het de laatste kans om de nacompetitie nog te halen. Dus: wij wilden graag winnen, zij moesten winnen. Een mooi uitgangspunt voor een fel laatste competitieduel tegen deze oude bekenden uit Lunetten.

De wedstrijd begon slecht want al na vijf minuten moest Mark zich laten vervangen door Pim vanwege een zeer pijnlijk ijsbeentje. Dus verhuisde Jordey naar het middenveld. Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg met pogingen van Nabor, Mike en Jordey (met een iets te frivool hakballetje). DVSU deed een duit in het zakje toen een aanval niet werd afgefloten voor buitenspel en het schot op de paal belandde. Daarmee is ook het karakter van de wedstrijd weergegeven want van beide kanten werd er hard gewerkt en werd er gestreden voor elke bal en elke meter. Aan beide kanten ontstond dus gevaar voor de doelen. DVSU door de as, schot naast; Nabor op Mitch, te lastig; Jules grijpt in, gele kaart, vrije trap wordt corner; Mike verovert, Mitch komt ver, Pim schiet rebound naast; Mike incasseert geel wegens praten; Mickey is wat slordig, maar DVSU schiet ver over; prima aanval over rechts, Mitch kan net niet koppen; sterke momenten in de verdediging om gevaar te bezweren (Wouter, Jordey en Jules); Mitch geeft een subtiel lobje op Jordey, net naast.

Een tweede tegenvaller is er als ook Mickey geblesseerd raakt. Gastspeler Arie komt daarmee eerder dan gepland in het veld. Hij sticht meteen gevaar door Mike te lanceren. Die vindt het zijnet. DVSU laat zich gelden via een prima aanval over veel schijven en een gevaarlijke inzet die invalkeeper Thijs met zijn voet kan keren. Nabor probeert, Jelte vindt Mike nog maar eens en op slag van rust komt Hercules op voorsprong! Mike geeft uit een corner een assist (deze keer wel, vorige week heb ik hem er eentje gegeven in het verslag maar het was toen toch echt Mickey!) door de bal op het hoofd van Jules te deponeren. De bal caramboleert in het doel en dus kunnen we met 1-0 de rust in. Meteen ook de laatste bijdrage van de doelpuntenmaker overigens, hij wordt na de thee/limonade vervangen door Gerrit (en dus moet Jordey nog maar eens van plek wisselen).

Een blik op de tussenstanden leert dat DESTO nog geen afstand heeft genomen van Focus. Dus zijn we gewaarschuwd dat DVSU er nog één keer alles aan gaat doen. Zo geschiedde. Weliswaar waren de eerste kansen in het tweede bedrijf weer voor Hercules (Nabor liet zich meermaals zien en ook Mitch had bijna succes) maar de grootste kans was daarna voor de gasten. Het was echter Thijs die heel lang durfde te wachten en ijzig kalm bleef staan waarmee hij een bijna zekere gelijkmaker voorkwam. Klasse!

Mitch probeerde het maar eens van afstand. Hij zag zijn schot op de lat belanden. Na een kwartiertje maakte Hercules via een fraaie aanval een mooie goal maar helaas was er buitenspel bij geconstateerd en dus werd deze terecht afgekeurd. Waarna Thijs opnieuw een wereldredding moest laten zien. Weergaloos!

Cas kwam voor Jelte voor het laatste kwart. Het spel bleef golven maar het leidde niet tot heel grote kansen. Totdat het uiteindelijk toch weer raak was! De broertjes Maas vonden elkaar bij een snelle uitbraak. Mitch stuurde weg, Mike rondde beheerst en prima af. Daarmee leek het wel gespeeld. Alhoewel, DVSU deed nog iets terug in de laatste minuten en schoot de 2-1 binnen. Maar de extra tijd was te kort voor hen om de nederlaag nog af te wenden. Sterker nog, het was Mitch die nog dicht bij een doelpunt kwam met een mooie lob die maar net door de keeper corner getikt kon worden.

Dus: een zwaarbevochten 2-1 winst voor Zaterdag 1. Een zure nederlaag voor de bezoekers, zeker gezien het feit dat hun concurrent DESTO uiteindelijk zelfs verloren bleek te hebben. Hercules sluit de competitie af met een vijfde plek en vooral ook een echte periodetitel en het kan zich opmaken voor de eerste van hopelijk drie finales. Volgende week wacht een zware klus, uit tegen Jonathan, achter het slot in Zeist. Die ploeg is op voorhand favoriet maar Hercules zal er alles aan doen om voor een stunt te zorgen. Want nu we zó dicht bij promotie zijn, moet het maar gebeuren ook. Komt u kijken en aanmoedigen? Aftrap om 14.30u.

De oer-Herculanen en goede oude bekenden van de zaterdag 1, de heren Bob en Max Haagman, waren onze laatste balsponsoren van dit jaar. Waarvoor dank. Zij hadden de keuze van Man of the Match uitbesteed. Maar ik weet zeker dat ze tevreden zijn met de uiteindelijke winnaar van de dagprijs. Want ondanks dat er veel mannen een prima pot hebben gespeeld, was het overduidelijk dat Thijs de Leede met zijn reddingen de punten in Voordorp hield en hij dus terecht verkozen werd. Zie het bewijs hieronder.

Van het prachtige afscheidsfeest wat volgde doe ik geen verslag, maar het was een memorabel avondje!

Frank van den Heuvel

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down