Agenda

Zaterdag 1 minimaal gelijkwaardig aan koploper EDO

12 juli 2022

Dat zal iedereen beamen die de boeiende, spannende en misschien niet per se heel goede wedstrijd afgelopen zaterdag heeft gezien. Maar toch bleef Hercules met lege handen achter. Door één zwak moment achterin, door een stug verdedigend EDO, door net even te weinig geluk of een scherp genoeg vizier bij het afronden maar vooral ook doordat EDO een geweldige keeper heeft die de meer dan verdiende gelijkmaker meerdere keren kon voorkomen. Dus ontsnapten de Overvechters aan nieuw puntenverlies waarbij zelfs de eerste seizoensnederlaag een mogelijkheid was geweest en moest Hercules een nieuwe teleurstelling incasseren. Toch biedt deze wedstrijd ook aanknopingspunten om mee verder te gaan en verdienen alle mannen een groot compliment voor de inzet en strijdvaardigheid die er aan de dag is gelegd.

Bij de aftrap scheen de zon volop en was het vooral de harde wind die over het veld stond die opviel. Dat maakt het altijd lastig voetballen, of je hem nu mee of tegen hebt. Extra jammer omdat ook EDO nu beschikt over een prima kunstgrasveld waarop beide partijen hun kunsten konden laten zien. Zoals vaker begon de wedstrijd met een fase van aftasten over en weer. Het eerste kwartier gebeurde er niet heel veel gevaarlijks en het was Hercules dat wat meer mogelijkheidjes creëerde. Maar opnieuw rond de 18e minuut (zie vorige week) ging het mis. Een diepe bal werd door de wind meegenomen en zeilde over Bart heen de rechterhoek in. De voorzet die volgde leek gepakt te kunnen worden door Olaf maar hij bleef staan. Wegwerken lukte niet en dus profiteerde EDO gretig door hard binnen te schieten en de voorsprong te realiseren.

Vrijwel meteen daarna deed Luuk bijna iets terug toen hij een mislukte ingooi onderschepte en hij in de volgende aanval net voorlangs schoot. De grootste kans kreeg hij echter toen hij gelanceerd werd door Mitch en een vrij veld richting de keeper kreeg. Hij probeerde hem te omspelen maar dat lukte helaas niet en deze 100% kans ging daarmee verloren. Het laatste kwartier van de eerste helft leverde verder geen grote mogelijkheden meer op en het bleef bij plaagstootjes over en weer. En een gele kaart voor Mark, dat dan weer wel.

Het tweede bedrijf was duidelijk voor Hercules. Er was voortdurend dreiging en gevaar richting het EDO-se doel. Wouter ging diep over links, een voorzet van Lhasse zeilde net over, een paar keer was het allemaal net niet genoeg, Luuk kon niet voldoende controleren in de 16 en ga zo maar door. Wouter moest bij een nieuwe opmars langs de lijn gestopt worden via een gele kaart. En bij een veelbelovende uitval was het Mitch die zich verstapte en vervangen moest worden door Nabor.

Hercules leek de gelijkmaker te forceren maar helaas werd deze afgekeurd door vermeend buitenspel. De betrokken spelers betwijfelden dit na afloop (sterker nog, ze ontkenden het!) maar de verder prima leidende scheids was onverbiddelijk. Maties werd een lijn doorgeschoven om nog meer druk te zetten. Hij werd bijna meteen gevaarlijk maar zijn voorzet was te hard. Even werd EDO weer wat gevaarlijker. Jelte kwam Maties aflossen voor een laatste offensief. Ook EDO zette nieuwe krachten in om de gevaren te bezweren. Zij hadden de geluksgoden op hun hand dit keer want Mark zette Luuk perfect vrij maar de keeper wist op wonderbaarlijke wijze zijn doel alsnog schoon te houden. Die tikte ook de bal over nadat Jordey vanuit de hoek hem bijna verraste met een schot op doel (de scheids zag er geen corner in helaas) en hij was tot tweemaal toe zeer alert bij prima pogingen van Nabor om de stand gelijk te trekken.

De blessuretijd was niet lang genoeg om nog iets aan de score te veranderen. Daarmee kwam er een eind aan een enerverend middagje voetbal waarin Hercules liet zien dat het zeker met de besten uit de poule mee kan doen, mits men in goede doen is en iedereen bereid is om zich uit de naad te werken. Dat geeft moed en vertrouwen voor de volgende potjes. Die dan natuurlijk WEL gewonnen moeten gaan worden.

Volgende week staat de belangrijke ontmoeting met OSM op de rol. Die strijden voor ongeveer hun laatste kans op lijfsbehoud en zullen dus levensgevaarlijk zijn. En zij hebben wel een punt gehaald tegen EDO! We zijn dus gewaarschuwd.

LET OP: de aftrap is deze keer om 14.00u dus een uurtje eerder dan gebruikelijk. Dit omdat er een dolle middag op het programma staat waarbij zowel zondag 1, zaterdag 1 als de illustere veteranen hun wedstrijden spelen. Met een afterparty in het vooruitzicht. Als dat geen reden is om te komen kijken.....?

Frank van den Heuvel

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down