Agenda

Zaterdag 1 laat zich in de luren leggen

1 oktober 2021

Wie denkt dat voetbal een eerlijk spelletje is, heeft het mis. Want je zult altijd zien dat je de hele wedstrijd (mogelijk minus de eerste en laatste acht minuten van de eerste helft) minimaal gelijkwaardig bent aan je degelijke en stugge tegenstander maar dat je ,net op het moment dat eigenlijk iedereen zich al verzoend had met een (allerminst bloedeloos) 0-0 gelijkspel in de openingswedstrijd van de competitie tegen Odysseus, in één moment van onachtzaamheid in de 87e minuut alsnog tegen de gevreesde 1-0 voor de thuisploeg oploopt, die hiermee wel erg ruim werd beloond voor hun geduld en discipline. Waarmee Hercules te weinig kreeg omdat ze recht hadden op minimaal een punt.

Voor de toeschouwers was het vermoedelijk geen groot spektakel, zaterdagmiddag op het Science Park en ook voor de spelers waren er meer dan voldoende frustratiemomenten omdat het maar niet lukte om echte kansen te creëren en spanning te veroorzaken in de 16. Daarvoor waren de ploegen simpelweg te gelijkwaardig en stond het aan beide zijden, met name achterin, goed. Ook ontbrak het een beetje aan creativiteit of zelfs een vleugje genialiteit waarmee de wedstrijd opengebroken kon worden. Toch was het ook een boeiend en open voetbal-, annex schaakgevecht tussen twee ploegen die vermoedelijk en graag mee willen doen in de top van de ranglijst.

Waarbij dus Odysseus uiteindelijk aan het langste eind trok en Hercules met de pest in hun lijf terug moest naar Voordorp.

Enerzijds een valse start maar anderzijds gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat er ook best veel goeds te zien is geweest. Zaken waar we op voort kunnen bouwen richting de kraker van aanstaande zaterdag tegen de oude bekende buren van EDO.

Aftrap om 15.00u op veld 2.

Mis dat niet!

Frank van den Heuvel

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down