Zaterdag 1 eenvoudig verder in nacompetitie

Voetbal

In de schaduw van het eerste zondagteam dat de ene droomwedstrijd na de andere speelt en het roemruchte IJsselmeervogels over twee wedstrijden met maar liefst 11-0 de mond snoerde, begon ook zaterdag 1 zijn ingewikkelde strijd om in de derde klasse te blijven. Naast drie gewone degradanten spelen maar liefst 3 teams per afdeling nacompetitie. Hercules begon thuis tegen Kadoelen SV, waar de meeste mensen nog nooit van gehoord hadden. Het is een club uit Amsterdam Noord die een team op de been bracht met veel routine en kracht, maar wat minder loopvermogen. Hercules startte sterk, al stierven er nogal wat aanvallen in schoonheid. Liefhebber en voetbalkenner Henny de Rijk vond het allemaal prachtig, ‘daarvoor ga ik naar de velden,’ maar veel anderen vonden dat het wel wat zakelijker had gekund. Bijvoorbeeld door de bal wat sneller te spelen of eens op goal te schieten. Toch kwam Hercules snel op voorsprong. De bal kwam tegen een arm en de arbiter wees gedecideerd naar de stip. Casper schoot hard en hoog raak (1-0). Even later zorgde het duo Redouan en Bilal voor een prachtige 2-0, en dat bracht wat rust. Wellicht zelfs te veel, want daarna stierf alles in schoonheid. De arbiter vond 1 strafschop genoeg terwijl er zeker 2 momenten waren waarop dit had gekund/gemoeten. Uit een corner kopten de gasten hard raak, en toen was het toch weer even billen knijpen. In de tweede helft werd een snelle aanval van Hercu in eigen doel geschoten en leek het beslist: 3-1. Toen Bilal daarna bijna per ongeluk een scherpe voorzet van Appie (kort voor Abdelatif) afrondde, was het bekeken en kon Hercu de wedstrijd uitspelen. Volgende week is er uit bij DZS uit Wijdewormer weer een alles-of-niets-wedstrijd. Bij winst volgt een wedstrijd op neutraal terrein.