Agenda

Zaterdag 1 dendert in tweede helft over OSM

12 juli 2022

Daarmee is niets teveel gezegd over de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Want als je in één helft van 1 - 0 naar 6 - 0 gaat, kun je zeggen dat het een soort van walk-over is geweest na de rust. Maar daarbij moet zeker niet vergeten worden dat een groot deel van het sloperswerk ook al in de eerste helft had plaatsgevonden. Waarmee dus ook de credits uitgaan naar de spelers die in de rust werden gewisseld maar die zeker hun aandeel in de ruime overwinning hebben gehad. Zoals dat ook geldt voor onze drie gastspelers uit de O-21 die met grote inzet en met hun voetbalskills bereid waren om de opengevallen plekken van de afwezigen en geblesseerden op te vullen. Waarvoor dank! Die overigens ook uitgaat naar de ongelukkige OSM-er die de toegekende penalty naast en over schoot en er zo voor zorgde dat de bezoekers niet op gelijke hoogte kwamen, vlak na rust. Daarmee kwam Hercules goed weg en het leek of ze er inspiratie uit putten want daarna ging het pas echt lopen en werd de teller van het scorebord flink in werking gezet. Met het al eerder genoemde resultaat van 6 - 0 als eindstand. Samen met het schitterende weer, de geweldige ambiance (zondag 1 speelde op het veld naast ons en velen wilden twee potjes tegelijk volgen) en het prima feestje na afloop zorgde deze uitslag voor een meer dan memorabele zaterdag.

Dat het ook anders had kunnen lopen als,....... , is een eersteklas voetbalcliché maar daarom nog niet minder waar natuurlijk. Want zowat vanuit de startblokken ging het mis achterin maar gelukkig kon Olaf de bal nog net tegen de paal tikken. Meteen erna deed Pim aan de andere kant het houtwerk trillen toen hij tegen de paal kopte. OSM kreeg een vrije trap maar Olaf redde opnieuw. Waarop Luuk een vrij veld kreeg maar hij er net niet in slaagde om de keeper te omspelen. Hij bleef een plaag voor OSM want vervolgens schoot hij over na een leep passje van Cas en kwam hij ver door over links maar liet hij de bal net achter lopen. Het bleef kansen en mogelijkheden regenen voor Hercules. Pim was iets te wild na een steek van Lhasse. Luuk ging nogmaals diep maar was misschien iets te zelfzuchtig (of kon de vrije Nabor zo wie zo niet aanspelen). Tussendoor was er even gevaar omdat Cas zich vergiste en OSM een aanval kreeg. Daarna weer Luuk met een voorzet (gepakt door de keeper), Jordey met een kopbal, naast, Pim die met een lobje voor de tweede maal de paal raakte en Mark die de rebound net verkeerd raakte met het hoofd.

Het kon dus eigenlijk niet uitblijven! En zo geschiedde. Nabor kwam door over rechts, gaf een (bijna te) harde voorzet die nog net door Jordey teruggekopt kon worden richting doelgebied waar Luuk klaarstond om binnen te werken. 1 - 0, meer dan verdiend. Tot aan de thee waren er nog wat mogelijkheden maar bleef de stand ongewijzigd.

Maykel achtte het wenselijk om een drietal wissels toe te passen. Luuk, Pim en Cas werden vervangen door Mike (sneller terug dan gedacht van een fikse blessure) en Steven en Casper van de O-21 die hun maatje Robin (die al in de basis stond) kwamen aanvullen. Casper liet zich meteen goed zien maar zijn schuiver werd door de keeper gekeerd. Nabor was sterk maar Mike kon net geen vervolg vinden. Waarna hij vervolgens ook nog net naast schoot.

Een moment van onachtzaamheid op het middenveld zorgde voor gedoe achterin waarbij Insa iets te fors moest ingrijpen om dit te herstellen (althans in de ogen van de scheids) en de bal dus op de stip belandde. Billenknijpen geblazen maar OSM wist geen raad met het cadeautje! Dat maakte echter ook wat los bij Hercules want vanaf dat moment ging het lopen. Mark werd flink geraakt, een vrije schotkans ging over maar Lhasse liet zien hoe het wel moet. Hij onderschepte zelf de bal. stoomde op en schoot prima de tweede van de middag binnen. Insa liet zich ook zien in offensief opzicht. Hij kwam ver en in de verwarring die ontstond moest ook OSM een pingel weggeven. Mark liet zien hoe het wel moet. 3 - 0, verzet gebroken, wedstrijd gespeeld.

Supersub Gerrit (waarover later meer) mocht minuten maken voor Nabor. Lhasse onderscheidde zich nogmaals via een steekpass op Mike die het net makkelijk wist te vinden. Twee minuten later was hij goed voor een assist op Gerrit die nummer vijf liet noteren. Mickey loste Lhasse af en Mike deed het nog maar eens over. Weer bediende hij Gerrit die in twee instanties maar heel beheerst de bovenhoek vond.

OSM bleef manmoedig proberen en werd nog wat gevaarlijk maar Olaf pakte nog maar weer eens een balletje goed en hield daarmee zijn doel schoon. Na nog een klein beetje blessuretijd was het genoeg. OSM was al gereduceerd tot negen man vanwege blessures en iedereen kon vrede hebben met de uitslag. OSM was vandaag niet goed genoeg om partij te geven en Hercules zorgde eindelijk eens voor een grote uitslag.

Een lekker begin van de derde periode en in ieder geval een grote stap richting de definitieve middenmoot. Want helemaal veilig zijn we zeker nog niet. Zaterdag wacht de lastige uitwedstrijd tegen HSSC. Als we die nou ook eens gewoon kunnen winnen,.....

Balsponsor Eric de Haan besloot om Gerrit te verkiezen tot Man of the Match. Uiteraard vanwege een prima invalbeurt en twee solide goals maar ook om hem eer aan te doen vanwege zijn nooit aflatende inzet en immer positieve bijdrage aan de groep. Want of hij nu basis staat of invalt, of hij linksvoor, -midden of -back moet spelen, hij geeft altijd 100%! En dat mag ook een keer gehonoreerd worden. Waarmee niets afgedaan wordt aan de eveneens uitstekende bijdragen van Olaf, Lhasse, Mike en de O-21 boys.

Frank van den Heuvel

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down