Agenda

Uitreiking hercertificering Regionale Jeugdopleiding

15 juli 2022

Op zaterdag 2 juli stond de afsluiting van het seizoen voor de jeugd op het programma. Het was sowieso al een bijzondere dag, omdat alle teams die kampioen geworden waren, in het zonnetje gezet werden en een mooie en verdiende medaille ontvingen. Voordat de huldiging plaatsvond, stond er echter nog iets anders op het programma: de uitreiking van het certificaat voor de status Regionale Jeugdopleiding.

Het afgelopen seizoen is er intern hard gewerkt om opnieuw gecertificeerd te worden als Regionale Jeugdopleiding. Dit is een intensief proces wat gevoerd wordt in samenwerking met NMC Bright en de KNVB. Het doel van deze certificering: Een spiegel voorhouden voor ons als club en komen tot een nog betere jeugdopleiding. Een dergelijk proces begint met een startbijeenkomst waarin uitleg gegeven wordt wat de verwachtingen zijn en hoe het gehele proces eruit gaat zien. Vervolgens is Jesse de Boer (HJO Bovenbouw) aan de slag gegaan om documenten aan te leveren op heel veel verschillende onderdelen. Hierbij kan je denken aan: Opleidingsvisie, teamindelingsproces, capaciteit, niveau trainers, leerklimaat spelers/trainers/ouders. In totaal waren er ongeveer 70 punten waarop de vereniging beoordeeld werd. Hiervan mochten er maar 4 als ‘’voldoet niet’’ beoordeeld worden. Na een lang en intensief proces, met tussendoor nog een bijeenkomst van ruim 4 uur, hebben we aan bijna alle punten weten te voldoen en is Hercules opnieuw gecertificeerd als Regionale Jeugdopleiding. Een knappe prestatie voor onze vereniging, waarbij merkbaar is dat we op de goede weg zijn. De lovende woorden van de beoordelaars zijn dan ook een logisch gevolg van een goede structuur en visie.

Zaterdag 2 juli kwam KNVB-ambassadeur Hans Buitenhuis naar Hercules om ons het certificaat van Regionale Jeugdopleiding te overhandigen. Onder toeziend oog van vele ouders en spelers ontving Jesse de Boer het mooie certificaat.

Ieder jaar wordt er ook een symposium georganiseerd voor alle clubs die deelnemen aan dit programma. Dit vond afgelopen vrijdag 1 juli plaats. Mede vanwege onze duidelijke structuur en visie, mocht Jesse de Boer ook nog een presentatie geven aan een grote groep deelnemers over het thema ‘optimaal leerklimaat’. Hierin hebben we de visie van ons als Hercules weer breed kunnen verspreiden. Het werd een avond waarin er vooral inspiratie opgedaan werd en met elkaar geprobeerd werd tot nog betere jeugdopleidingen te komen.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down