Agenda

Strijdvaardig Hercules knokt zich naar punt in Oss

12 juli 2022

Hercules heeft in de lastige uit wedstrijd tegen s.v. O.S.S.’20 een punt gehaald. Gesteund door meer dan 100 Hercules supporters speelde Hercules zeer gedisciplineerd en met volle overgave tegen de prima O.S.S.’20 ploeg. De gelijk opgaande wedstrijd was er een met veel strijd en passie. Goed voetbal in deze fase van de competitie is even van ondergeschikt belang, het resultaat is heilig. Hercules kreeg in de eerste helft enkele mogelijkheden de score te openen op het druk bezochte Sportpark in Oss. In de 25 ste minuut was het bijna raak toen na een goede actie van Omar el Ghazouani de bal bij Tyrone Fonville terecht kwam die meteen afdrukte maar zijn inzet op de paal zag belanden.

O.S.S.`20 kende met de lastige prima spits , Tim Waterink (volgend seizoen bij Hercules te bewonderen) de gelederen wel dreiging via enkele corners en voorzetten echter tot uitgespeelde kansen kwam het niet en de goed spelende Hercules defensie gaf geen krimp. Een prima prestatie zeker tegen de achtergrond dat het vaste centrale verdedigingsduo, Hoogveld en Van Gorkom door schorsing en blessures ontbrak. Debutant Valentijn Beck en Mitchell Zwart deden het uitstekend.

Kort voor rust is het dan toch raak voor Hercules als een afstandsschot iets wordt aangeraakt, de keeper de bal niet goed kan verwerken en via de goed anticiperende Oussama Lahri de geheel vrijstaande Tim Pieters bereikt. De simpele kopbal levert de 0-1 op.

De tweede helft een zelfde spelbeeld waar O.S.S.’20 wel aandringt maar niet tot kansen komt. Hercules komt nog het dichtstbij een goal als Mitchell Zwart op de paal kopt. Tot de 75-ste minuut wanneer invaller Luciandro Andeloe voor een kleine overtreding en zijn 2e gele kaart krijgt van scheidsrechter, Schul en met rood moet vertrekken. Een veel te zware sanctie. O.S.S.’20 zet aan maar de defensie staat als een huis. Trainer, René van der Kooij doet wat omzettingen en brengt enkele wissels in het veld en alles blijft onder controle tot de blessuretijd in gaat. In 91-ste minuut kan een afgeslagen aanval niet voldoende weggewerkt worden en een schot vanaf rand 16-meter vliegt door een kluwen van spelers - onzichtbaar voor de weer uitstekend keepende, Pepijn Vonk – onhoudbaar de goal in, 1-1. Natuurlijk zuur om zo laat de gelijkmaker te moeten incasseren maar het punt wordt over de streep getrokken en de kans op de titel dan wel het halen van de nacompetitie voor promotie blijft onverminderd overeind.

Even afwachten hoe vanavond v.v. Dongen – v.v. Gemert afloopt op wat maandag, Tweede Pinksterdag in de laatste competitie thuis tegen ADO’20 het vertrekpunt wordt. Duidelijk is wel dat een zo spelend Hercules de topper met vertrouwen tegemoet kan zien en zich in het thuisduel gesteund weet door een massaal aanwezige supportersschare.

Mannen, koppie erbij, er vol voor gaan en met de aanwezige kwaliteiten gaat het helemaal goed komen!

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down