Agenda

Sportdag voor vluchtelingen en statushouders in Utrecht

3 september 2022

Nadat USV Hercules op 10 juli een sportdag heeft georganiseerd voor mensen met een beperking, organiseerde de vereniging op 28 augustus een sportfestival voor alle vluchtelingen en statushouders uit de stad Utrecht in het kader van Utrecht 900 (Stad zonder muren) en USV Hercules 140 jaar en met medewerking van Sport Utrecht en Welkom in Utrecht.

Op 28 augustus werd het festival geopend met een warming up voor iedereen die hieraan mee wilde doen. Hierna kon men gebruik maken van al onze faciliteiten, tennis, voetbal, badminton, frisbee. Luna Movement, sportinitiatief opgericht door jongeren uit Lunetten zorgde ervoor dat de aanwezige kinderen werden vermaakt met allerlei sport -en spelactiviteiten, zoals o.a. hockey, ballen gooien en touwtrekken. Hoewel sommigen nog niet eerder een bepaalde sport hebben gedaan, gingen zij, nu de mogelijkheid er was, het uitproberen. Plezier stond voorop!

Tijdens deze dag kon men, naast het sporten, genieten van allerlei hapjes uit Latijns Amerika, Indonesië, Afghanistan, Nederland (de poffertjes) en muziek van Sambacaxi, een percussie groep die Braziliaanse ritmes ten gehore brengt, Kylassin met muziek uit de Balkanlanden en enkele leden van Catching Cultures, die Syrische muziek speelden. 

Hoewel wij gehoopt hadden dat er meer mensen zouden komen, is het toch een heel geslaagd festival geworden. Met dank aan de mensen die vanaf acht uur in de ochtend bezig waren met de voorbereidingen voor het eten in de middag. Het was prachtig om te zien hoe verschillende culturen hier bijeenkwamen en wat voor moois hier uit kan voortvloeien. En als het resultaat ook nog heel lekker is, ben ik samen met vele anderen heel erg blij. Samen koken en eten verbindt de mensen, waar zij ook vandaan komen. Mooi om dit alles mee te mogen maken. Ook veel dank aan de vele vrijwilligers van de Derde Helft, zonder hen zou het allemaal niet zo goed gelukt zijn. 

Sommige Herculanen werden eind van de middag verrast door de  Syrische muziek van Catching Cultures. Helaas kon niet iedereen deze muziek waarderen, maar ook dat hoort bij het thema “weg met de muren”. Sta open hiervoor, ook al is het niet je favoriete muziek.

Wij hebben veel geleerd van deze eerste editie en hopen volgend jaar een nog mooier festival te mogen en kunnen organiseren! 

Copyright © 2022 USV Hercules
crosschevron-down