Agenda

Slordig Hercules verliest volkomen onnodig op bezoek bij TOGB

12 september 2022

Hercules verliest met 2-1 van promovendus TOGB. Een verlies dat het grotendeels aan zichzelf te wijten heeft. Na ongeveer 20 minuten spelen heeft Tim Waterink de 0-1 op het scorebord gezet, nog een keer de paal geraakt en is Hercules de bovenliggende partij. Vervolgens wordt er in een veel te laag tempo veel te vrijblijvend gespeeld en verliest het de grip op de wedstrijd. Twee domme verdedigende acties voorafgaand aan de tegendoelpunten in combinatie met pech (bal van richting veranderd en eigen goal) zorgen ervoor dat TOGB met een 2-1 voorsprong kan gaan rusten.

In de tweede helft met enkele verse krachten in het veld drukt Hercules de tegenstander naar achteren en krijgt enkele mogelijkheden op de gelijkmaker. Het is echter TOGB dat op de counter de beste kans krijgt om de score op te voeren. Hun spits komt oog in oog met keeper, Pepijn Vonk maar de laatste komt hier als winnaar uit het onderlinge duel. De beste kansen voor Hercules zijn er kort voor tijd als onder meer een inzet door een TOGB verdediger geblokkeerd wordt met de hand, echter de scheidsrechter wuift het protest weg en geeft een zekere penalty niet.

Hercules waarvan het merendeel van de spelers hun gebruikelijke niveau niet haalt verliest de wedstrijd in de eerste helft als het veel te slordig en te mat speelt en daarmee de tegenstander in de wedstrijd brengt. Voordeel is wel dat met 7 punten uit 5 duels de door de media en tegenstanders gekwalificeerde positie van titelkandidaat voorlopig in de prullenbak kan. Wellicht is onbewust die van buitenaf opgelegde druk de oorzaak van het matige spel van de afgelopen weken?

Wat rest is deze week hard trainen en zondag weer volle bak als v.v. Gemert op bezoek komt in Utrecht. De kwaliteit is aanwezig dus de punten komen ongetwijfeld ook weer maar dat er uit een ander vaatje getapt moet worden is voor een ieder helder

Copyright © 2022 USV Hercules
crosschevron-down