Agenda

Slecht eerste half uur doet Hercules de das om

29 augustus 2022

De eerste 30 minuten in de wedstrijd tegen ADO´20 verloor Hercules de wedstrijd. De Heemskerkers begonnen fel , zetten hoog druk en hanteerde met het spelen van de lange bal een opportunistische speelwijze. Dit leverde weliswaar een veldoverwicht op maar geen uitgespeelde kansen, toch had Hercules het lastig en kwam zelf niet aan goed opgezet aanvalsspel toe. Als er dan ook nog enkele spelers niet thuis geven, hun taken niet naar behoren uitvoeren en onvoldoende anticiperen op het spel van de tegenstander kun je wachten op tegen doelpunten.

De eerste goal van ADO´20 kwam voort uit onvoldoende wegwerken van de bal rond de 16-meter lijn. In plaats van op te ruimen werd een voetballende oplossing gezocht in een mêlee van spelers met het gevolg dat de bal verspeeld werd en de ingeschoten bal op de arm van een Hercules verdediger kwam met als resultaat een penalty voor ADO´20. De penalty werd door Jan Willem Tesselaar onhoudbaar in het dak van het doel geknald en de 1-0 achterstand was een feit. De tweede goal na bijna een halfuur spelen kwam voort uit een domme onnodige overtreding, waarvan niet goed getimed ingrijpen hier de oorzaak was, vervolgens werd de voorzet door hun lange spits terug gekopt en de geheel vrijstaande Milan Klopper kon eenvoudig intikken, 2-0.

Trainer, René van der Kooij greep nog voor rust in en wisselde Shanon Carmelia en Oussama Lahri en bracht Mitchel Zwart en Steff van Rooijen binnen de lijnen. Deze mutaties zorgeden ervoor dat Hercules zich herpakte en grip kreeg op de tegenstander. Kort na rust was het Tim Waterink die met een fraaie omhaal de 2-1 liet aantekenen en heel Hercules ging op jacht naar de gelijkmaker. Echter, kort na de aansluitingstreffer wist ADO’20 de marge weer op twee te brengen door een goal van Yaro Hirasingh, 3-1.

Hercules speelde een prima tweede helft waarin het de bovenliggende partij was maar de kansen net niet in een goal kon omzetten. Over het geheel genomen kan geconcludeerd worden dat in het eerste halfuur de wedstrijd verloren werd ook al werden nauwelijks kansen weggeven maar ook werd duidelijk als niet iedereen scherp zijn taken uitvoert je tegen een dergelijke tegenstander de boot in gaat. Voortborduren op de gespeelde tweede helft is nu het credo.

Komende zondag komt promovendus OJC Rosmalen op bezoek, dat lijkt een mooie wedstrijd voor revanche.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down