Agenda

Samenwerking tussen alliantiepartners van start!

21 april 2021

De afgelopen maanden hebben wij met verschillende clubs en een flink aantal partijen samengewerkt aan de opzet van een aanvalsplan binnen het Utrechtse sportakkoord. In dit plan gaan we gezamenlijk met 4 sportverenigingen (AV Phoenix, Kampong voetbal en tennis en USV Hercules), JongGras Sportbuddies en het Refugee Team aan de slag met de duurzame integratie van statushouders binnen sportverenigingen. Ondersteund door Sport Utrecht en verschillende vluchtelingenorganisaties gaan we hard aan de slag met de duurzame integratie van statushouders.

In dit project zetten we gezamenlijk in om statushouders de mogelijkheid te bieden kennis te maken met een sportvereniging onder begeleiding van buddy’s en coaches vanuit JongGras Sportbuddies en het Refugee Team. Doel hiervan is niet alleen om statushouders de kans te bieden om te sporten, maar ook de mogelijkheden te geven om sociale contacten op te doen binnen de sportvereniging. Uit onderzoek blijkt het aantal sociale contacten een belangrijke factor voor een geslaagde integratie van statushouders. En juist het creëren van sociale contacten is een belangrijke component binnen onze sportverenigingen en de Nederlandse sportcultuur. Vanuit deze alliantie worden wij als sportclubs mede ondersteund door professionals in het ontwikkelen van onze maatschappelijke missie en helpen zij de trainers/coaches in het werken met statushouders. Binnen onze club ontstaan ook mogelijkheden om straks presentaties en trainingen bij te wonen over de omgang met statushouders.

We kunnen ons natuurlijk voorstellen dat er vanuit leden, vrijwilligers en/of betrokkenen bij onze club vragen zijn over het traject dat wordt ingezet. Of dat geïnteresseerden meer willen weten over de doelstellingen, aanpak en betrokken partijen. Mochten die er zijn dan kan men contact opnemen met Jasper Wilshaus via jasperwilshaus@gmail.com / 06-34459282 of Matthias Verkerk - matthias@refugeeteam.nl. Neem ook gerust eens een kijkje op www.refugeeteam.nl of www.academievandestad.nl/projecten/jonggras-sportbuddies/ 

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down