Agenda

Overgrootvader en achterkleinzoon

12 juli 2022

In het kader van ons Hercules Lustrum ben ik het foto archief van onze familie ingedoken. Want het is toch best bijzonder te noemen dat mijn opa Klaas Kamphuis vlak na de oorlog al actief lid werd bij Hercules en dat nu 76 jaar later zijn achterkleinzoon (mijn zoon) hier weer actief is.

Klaas Kamphuis was echt een "man van de club", hij zat vroeger in de redactie van de Herculaan, bezocht na zijn actieve voetballoopbaan nog steeds veel borrels, feestjes, lustrums en bovendien heel veel thuiswedstrijden van het 1e team (allemaal vanuit België want daar woonde hij toen). Hij was tot op zeer hoge leeftijd zichtbaar aanwezig op en rond de club. Hercules zat volledig in zijn hart. Veel (oud) leden zullen hem vast nog kennen. In 2015 overleed hij op 95-jarige leeftijd.

Helaas heeft hij het lidmaatschap van zijn achterkleinzoon niet meer meegemaakt, want Sid werd pas lid in 2018. Sid speelt nu in de JO12-2 en volgend seizoen in JO13-2. Als ik dan als vader, trainer en coach hier langs de lijn sta weet ik zeker dat onze Opie dan ook even van boven naar beneden op het veld kijkt, en trots is op zijn achterkleinzoon Sid, een nieuwe Herculaan in de familie die een prachtige traditie voortzet. 

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down