Hercules wint van UNA en kan zich gaan opmaken voor de play-offs voor promotie

Voetbal

Hercules heeft met de 1-0 zege op v.v. UNA definitief deelname aan de promotie nacompetitie afgedwongen. Hercules had vanaf het begin het initiatief en wist de nodige aanvallen op te zetten. Na 25 minuten was het raak toen Tim Pieters op links doorbrak en een perfecte assist op Tim Waterink gaf die de 1-0 scoorde. UNA bood goed tegenspel en kwam in de eerste helft tot enkele kansen echter de Hercules defensie, met een soevereine Mitchell Zwart aan het hoofd en een zeer betrouwbare Fons Mulder in het doel, gaf geen krimp. Ook UNA had een uitstekende doelman opgesteld. De ervaren Petar Stoskovic wist menige doelpoging te pareren.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld, geen grootste wedstrijd maar wel twee ploegen die wilden voetballen. UNA kreeg in de tweede helft geen enkele kans meer daar waar Hercules wanneer het wat zorgvuldiger was geweest gemakkelijk de score had kunnen – en eigenlijk moeten – opvoeren. Uiteindelijk floot de prima leidende scheidsrechter, Wim Bronsvoort voor de laatste keer en was de eindstand van 1-0 bereikt.

Hercules speelt nu in de nacompetitie met 8 clubs om één plek in de Tweede Divisie. In de eerste set wedstrijden neemt de ploeg van trainer, René van der Kooij het op tegen v.v. IJsselmeervogels die op 16e plaats in de Tweede Divisie zijn geëindigd. Op woensdag 31 mei speelt Hercules eerst thuis op sportpark Voordorp , aanvang 20 uur, waarna de return op zaterdag 3 juni op “De Westmaat” in Bunschoten /Spakenburg volgt. Nadere informatie omtrent kaartverkoop e.d. komt zo spoedig mogelijk op de Hercules website.

Volgende week zondag de laatste competitie wedstrijd uit tegen het uit de degradatie gevarenzone herrezen Groene Ster. De recente reeks van overwinningen hebben de Limburgers nu zelfs op kop gezet van de derde periode. De wedstrijd in Heerlerheide begint zondagmiddag om 14.00 uur.