Agenda

Hercules wint topper tegen HSC 21

17 oktober 2022

De door HSC’21 trainer, Daniel Nijhof uitgestippelde tactiek werkte uitstekend in de beginfase van het duel met Hercules. HSC’21 begon fel, ontregelde de opbouw van Hercules en zette druk op de defensie. Na ca. 8 minuten leverde dit de terechte 0-1 voorsprong op toen een strak afstandsschot van middenvelder, Cenk Uguz buiten bereik van Hercules keeper, Pepijn vonk in de bovenhoek verdween. HSC’21 ging door en kreeg de eerste 20 minuten nog twee grote kansen die echter door de uitstekend keepende Pepijn Vonk gepareerd werden.

Hercules kwam beter in de wedstrijd en het duel kwam meer in evenwicht. Een wedstrijd in een hoog tempo en van zeer goed niveau. Veel kansen leverde deze strijd voor beide teams niet op. Echter, een knullig weggegeven corner kort voor rust door een HSC’21 verdediger was de aanleiding voor de gelijkmaker. Rogier Benschop leverde een perfecte corner af die door aanvoerder, Nathan Bijl achter de kansloze HSC’21 keeper, Bob Peterman werd gekopt. Rust 1-1.

In de tweede helft trok Hercules het spel meer naar zich toe kreeg diverse mogelijkheden maar de HSC’21 defensie verdedigde bekwaam. Zelfs toen Hercules spits, Tim Waterink de gehele HSC’21 defensie na een lange sprint achter zich liet, inclusief doelman Peterman, wist men de inzet nog net van de doellijn af te halen. Uiteindelijk lukte het Hercules op voorsprong te komen toen een goede voorzet van Dirk Homoet door Tim Pieters onhoudbaar werd binnengeschoten, 2-1. HSC’21 zette aan om de gelijkmaker te forceren en kreeg in de 80-ste minuut middels een penalty daarvoor alle gelegenheid. Echter, doelman Pepijn Vonk was deze middag in een bloedvorm en ranselde de op zich goed ingeschoten penalty van Cenk Uguz uit de goal. Dit gaf Hercules een mentale boost en een klap voor HSC’21. In de slotminuut gaf invaller Mo Himich na goed aangeven van Tim Waterink de definitieve genadeklap door van dichtbij de 3-1 eindstand op het scorebord te zetten.

Een prima zege op een sterke tegenstander én mentale opsteker voor het TOTO KNVB Beker duel woensdag a.s. tegen NAC Breda.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down