Hercules wint op bezoek bij UDI 19 / CSU en stelt 3e plaats veilig

Voetbal

De eerste helft van de wedstrijd tegen rode lantaarndrager UDI’19 speelde Hercules zeer matig. Ongeconcentreerd, de tegenstander volledig onderschattend en zeer slordig. Die slordigheid leidde na ongeveer 20 minuten tot de 1-0 van UDI’19. Door het inbrengen van Lars Vermeulen en de omzetting naar 3-4-3 werd Hercules aan het eind van die eerste helft beter en leverde dat enkele kansen op onder meer een kopbal op de lat van Tim Waterink echter de ruststand bleef op 1-0 steken.

In de tweede helft kwam een beter spelend Hercules uit de statblokken en draaide het UDI’19 de duimschroeven verder aan. Dit leverde de nodige kansen op die met kunst en vliegwerk door de UDI’19 defensie werden gepareerd dan wel door de Hercules aanval verprutst. De grootste kans was er voor Tim Waterink die na een goede voorzet van Tim Pieters voor open doel – geholpen door een polletje – over de goal schoot. Uiteindelijk werd de druk op de UDI’19 defensie zo groot dat de keeper en een verdediger elkaar in de wegliepen en gezamenlijk de 1-1 op het scorebord lieten zetten. Kort na deze eigen goal was het een voorzet van de ingevallen Jordi Paulina die met twee handen door een UDI’19 verdediger werd gestopt, penalty. Tim Waterink schoot de 1-2 voorsprong onberispelijk binnen. Vervolgens miste Hercules nog de scherpte om meerdere goals te maken en werd de 1-2 eindstand bereikt.

De UDI’19 formatie is door dit resultaat definitief gedegradeerd en door het verlies van Blauw Geel ’38 is Hercules met 6 punten voorsprong en nog twee wedstrijden te gaan officieus op de derde plaats in de eindrangschikking geëindigd. Een plek die recht geeft op promotie nacompetitiewedstrijden.

De ploeg van trainer, René van der Kooij kan zich in alle rust de komende weken op de eerste set nacompetitiewedstrijden – welke op woensdagavond 31 mei van start gaat – richten waar naar alle waarschijnlijkheid v.v. IJsselmeervogels de tegenstander zal zijn. Volgende week staat de voorlaatste competitiewedstrijd thuis tegen v.v. UNA en de week daarna het uitduel tegen Groene Ster op het programma.