Hercules verslikt zich in middenmoter GVV Unitas

Voetbal

Op een regenachtig sportpark in Gorinchem heeft Hercules een verdiende nederlaag geleden tegen GVV Unitas. De thuisclub was gretiger en zette met vlot combinatiespel de ene na de andere aanval op. Hercules, waar teveel spelers hun normale niveau niet haalden, kon daar maar bar weinig tegenover stellen. Dat de eerste helft werd afgesloten met een 0-0 ruststand was opmerkelijk want de Unitas ploeg kreeg zeker tot twee keer toe 100 % kansen en nog een hand vol mogelijkheden om de score te openen.

In de tweede helft een iets beter spelend Hercules dat in het begin een dot van kans onbenut zag worden door spits, Tim Waterink. Een actie die kenmerkend was voor het optreden van Hercules waar de echte scherpte ontbrak en men geen stempel op de wedstrijd wist te drukken. Natuurlijk waren er door het ontbreken van 3 basisspelers enige verzachtende omstandigheden maar een steekhoudend excuus was dat niet. In de 60 ste minuut vergat Dirk Homoet de primaire taak als verdediger uit te voeren, de daarop volgende voorzet kon door Björn van Gorkom maar half weggewerkt worden en kwam vervolgens bij de geheel vrijstaande Unitas aanvaller, Joey Lokasi die doeltreffend kon uithalen, 1-0. Hercules herpakte zich enigszins en wist via Max Fichtinger in de 76-ste minuut de gelijkmaker te noteren, 1-1. Na weer niet kordaat verdedigen, waar ook nog eens ogenschijnlijk een niet bestrafte overtreding ten opzichte van Nathan Bijl aan vooraf ging, was het Robert Mutzers die bij de korte hoek de 2-1 kon binnen tikken.

Een verdiende maar onnodige nederlaag die gelukkig zonder al te grote schade in de jacht op de derde plaats op de eindranglijst opleverde. Volgende week komt RKVV DEM naar Sportpark Voordorp hetgeen een kans biedt voor revanche.