Agenda

Hercules verslaat De Treffers in nuttig oefenduel

10 augustus 2021

Tegen 2e Divisionist De Treffers speelde Hercules haar vijfde oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe voetbal seizoen. Hercules begon verdedigend wat slap en leidde zelf de openingsgoal van spits, Teije ten Den in die vrij kon inkoppen uit een makkelijk weggegeven corner Hercules was wakker en herpakte zich hetgeen zich vertaalde in het betere veldspel. Dit leverde de nodige corners en mogelijkheden op maar de formatie van trainer, Jan de Jonge stond goed gepositioneerd, gaf niets weg en zette hoog druk. Rust 1-0 voor de thuisclub.

Na rust een nog iets beter voor de dag komend Hercules. De eerste mogelijkheden dienden zich aan en in de 60- ste minuut werd een lichte overtreding op Rogier Benschop net buiten de punt van het strafschopgebied gefloten. Oussama Lahri nam de vrije trap voortreffelijk en plaatste de bal onhoudbaar in de verre hoek en liet De Treffers keeper, Jordy Rondeel kansloos, 1-1.

Hercules kon in 67- ste minuut weer juichen toen een fraaie combinatie tussen Omar el Ghazouani en Tyrone Fonville door de laatste goed werd afgerond, 1-2. Vervolgens gingen beide ploegen volop wisselen hetgeen echter het spelbeeld nauwelijks beïnvloedde. De Treffers kreeg nog twee goede kansen die onder meer door goed keeperswerk van keeper, Fons Mulder niet werden benut. Ook Hercules had nog enkele mogelijkheden om de score te vergroten echter slaagde daar niet in. Eindstand, 1-2.

Nog twee oefenwedstrijden en twee weken trainingen tot de start van de competitie die de gelegenheid geven aan trainer, René van der Kooij het team verder te modelleren, fysiek én mentaal klaar te stomen.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down