Hercules verliest onnodig van DEM

Voetbal

Hercules was de bovenliggende partij in de wedstrijd tegen rkvv DEM en kwam in de eerste helft na 10 minuten op voorsprong door een doelpunt van Tim Waterink na goed voorbereidend werk van Jordy Paulina. Hercules rolde de ene na de andere aanval af echter het verzuimde de voorsprong te vergroten. De gasten uit Beverwijk stelden daar aanvallend bar weinig tegenover. Rust 1-0.

In de tweede helft een minder maar nog steeds bovenliggend Hercules dat de nodige kansen wederom onbenut liet. Daar bovenop kwam nog dat de KNVB official met de vlag tot twee keer toe een zuivere goal van resp. Lars Vermeulen en Shanon Carmelia wegens buitenspel afvlagde waarvan uit de TV beelden bleek dat hij er volkomen naast zat. Als de wedstrijd dan niet loopt zoals verwacht is het zaak om de magere voorsprong toch over de streep te trekken want de bekende voetbalwet “als je zelf niet scoort , scoort de tegenpartij “ bestaat nog steeds. Hercules verzuimde de score te vergroten en trapte in de genoemde voetbalwet. In de 81 -ste minuut leverde een counter de 1-1 op en in blessuretijd was het na aarzelend optreden in de Hercules defensie rkvv DEM die de winnende 1-2 binnenschoot.

Een teleurstellend resultaat voor Hercules gelet op de uitslagen van Blauw Geel’38 en v.v. UNA waar bij winst een aardig gaatje (resp. 5 en 8 punten) geslagen had kunnen worden. De jacht op de derde plaats op de eindranglijst gaat onverminderd door en voor Hercules is komende Paas zaterdag de eerste revanche mogelijkheid tegen HSC’21. Geen makkelijke uitwedstrijd maar als je aan het eind van de rit een prijs wil hebben zul je overwinningen moeten boeken. Aan het vertoonde spel zal het niet liggen nu nog een beetje meer scherpte voor de goal en voetbal gogme toevoegen, dan komt het goed.