Agenda

Hercules verlaat met opgeheven hoofd het TOTO KNVB Bekertoernooi

20 oktober 2022

Hercules is er niet in geslaagd om te stunten in het bekertoernooi. Op een vol en uitverkocht Sportpark Zoudenbalch wist NAC Breda in de laatste seconde van de blessuretijd de winnende treffer te maken.

Hercules is in de openingsfase de onderliggende partij op een vol Zoudenbalch. NAC is veelal in balbezit en probeert via voornamelijk Velanas en de Rooij tussen de linies door te spelen. De organisatie van Hercules stond echter als een huis waardoor de ploeg van Robert Molenaar tot geen grote kansen kwam. Het eerste gevaar van Hercules kwam na ruim 15 minuten spelen. Tim Pieters brak aan de rechterkant op snelheid door, helaas werd zijn voorzet ternauwernood uitverdedigd door de Bredaase defensie. In het tweede deel van de eerste helft bleef het meeste balbezit voor NAC. Echter wist men de opening niet te vinden waardoor Hercules goed overeind bleef. Kort voor rust was het Tim Waterink die op snelheid zijn directe tegenstander voorbij ging, helaas wist zijn voorzet net niet Oussama Lahri te bereiken die anders vrij had kunnen inschieten. Zonder doelpunten zochten beide teams de kleedkamer op.

In de tweede helft zien we een ongewijzigd Hercules. Hercules wordt brutaler en krijgt meer grip in de wedstrijd. Zo zien we in de 47ste minuut een schot van Oussama Lahri gepakt worden door NAC doelman Roy Kortsmit. Enkele minuten later krijgt Hercules de grootste kans van de avond. Een vrije trap van Rogier Benschop komt bij de vrijstaande Tim Waterink die de bal net niet kan controleren waardoor Kortsmit redding kan brengen. Verdedigend staat Hercules de tweede helft goed en geeft het nauwelijks grote kansen weg. NAC probeert het wel maar verder dan een voorzet van Lukassen en een afstandsschot van Plat komen de bezoekers niet. Terwijl iedereen zich al aan het voorbereiden was op een verlenging sloeg voor Hercules het noodlot toe. De bal kwam op de rand van de zestien voor de voeten van Velanas die via de binnenkant van de paal doeltreffend afrondde. Scheidsrechter Clay Ruperti liet nog wel aftrappen maar floot direct daarna voor het eindsignaal.

De teleurstelling maakte snel plaats voor trots. Hercules heeft een team uit de KKD competitie meer dan goed tegenstand geboden en had met een beetje meer geluk de overwinning nog naar zich toe kunnen trekken. Na afloop vertrok de selectie en staf snel terug naar Hercules waar in het bijzijn van de sponsoren en supporters nog een gezellig samenzijn was. Speciale dank ook voor onze pachter Emiel die de selectie voorzag van de nodige versnaperingen. Komend weekend voor Hercules geen competitiewedstrijd. Er staat een inhaalronde gepland in de 3e divisie. De selectie is dan ook vrij, volgende week zondag hervat Hercules de competitie met een uitduel tegen OSS 20.

Zie hieronder een samenvatting van het bekerduel gemaakt door ESPN evenals interviews van RTV Utrecht gemaakt door Arnold Schenk

https://www.espn.nl/video/clip?id=11104224

https://www.rtvutrecht.nl/sport/3486763/hercules-komt-paar-seconden-tekort-voor-verlenging-tegen-nac-breda

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down