Agenda

Hercules veel te sterk voor JOS Watergraafsmeer

19 september 2021

Op een zonovergoten Sportpark Drieburg maakte Hercules vanaf de eerste minuut duidelijk dat het voor de winst kwam. De formatie van trainer, René van der Kooij schoot uit de startblokken en tekende via Tyrone Fonville al in de 5e minuut de openingstreffer aan, 0-1. Het doelpunt was van grote klasse evenals de voortreffelijk pass van Steff van Rooijen die eraan vooraf ging. Nog geen vijf minuten later is het Rogier Benschop die een voortreffelijke van de goal afdraaiende voorzet aflevert op de attente Lars Vermeulen die met een kopbal de 0-2 op het scorebord zet.

Even sluipt er wat gemakzucht in de Hercules ploeg en krijgt JOSWGM een strafschop mee nadat Nathan Bijl wat te druistig het duel aan gaat. De ingeschoten bal is onhoudbaar voor doelman Fons Mulder. Hercules zet weer een tandje bij en JOS WGM wordt aan alle kanten voorbij gelopen. In de 37-ste minuut is het Steff van Rooijen die in het strafschop gebied door een JOSWGM verdediger op de hakken wordt gelopen en scheidsrechter, de Bruijn kan niet anders dan naar de strafschop stip wijzen. Tyrone Fonville knalt de penalty onberispelijk binnen en scoort zijn 2e goal van de middag.

Hercules gaat onverstoord door met het sprankelende spel en het is vlak voor rust als Rogier Benschop op links door komt en Tyrone Fonville in staat stelt simpel zijn 3e goal te maken en de vierde Hercules goal laat noteren. Ruststand: 1-4.

De tweede helft tikt Hercules rustig uit, het krijgt de nodige kansen om de score te verhogen maar de scherpte uit de eerste helft is enigszins weggeëbd. JOSWGM stelt in de gehele wedstrijd daar zeer weinig tegenover, de Amsterdammers komen welgeteld tot 3 ongevaarlijke schoten op doel en 4 corners. Hercules maakt gebruik van de 5 wissels, verdeeld de krachten en speelt de wedstrijd plichtmatig uit.

Volgende week staat het duel in Utrecht tegen UNA op het programma. Een tegenstander dat ongetwijfeld van een ander kaliber zal zijn.

Copyright © 2023 USV Hercules
crosschevron-down